34 Soruda Anlaşılabilir Matematik - Son Dakika
Güncel

34 Soruda Anlaşılabilir Matematik

34 Soruda Anlaşılabilir Matematik

Richard Elwes matematik konularını, 34 başlık altında Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur? kitabında kolay bir şekilde okuyucuya sunuyor.

09.05.2013 10:43  Güncelleme: 10:59

Leed's Üniversitesi'nde matematik dersleri veren Richard Elwes zor, karmaşık ve sıkıcı olan nitelendirilen matematik konularını, ilgi çekici 34 başlık altında Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur? kitabında kolay ve eğlenceli bir şekilde okuyucuya sunuyor.

Dünya üzerinde nasıl ünlü bir matematikçi olabileceğini, Da Vinci şifresinin nasıl çözebileceğini ya da nasıl bir milyon dolar kazanabileceğini merak eden pek çok insan bulunmaktadır. Bir matematik profesörü olan Richard Elwes bunun gibi 34 soruya Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur? kitabında cevap veriyor. Elwes, Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur kitabında pek çok kişinin çocukluktan itibaren korkulu rüyası haline gelen matematiği sıkıcı olmadan okuyucularına anlatmayı amaçlıyor. Anlaşılmaz ve sıkıcı bulunan matematiği açık ve hassas bir şekilde sunan Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur?, "Daireden kare nasıl yapılır?", "Borsada 1 milyon dolar nasıl kazanılır?", "Aynı zamanda hem canlı hem de ölü nasıl olunur?", "İnterneti nasıl çökertebilirsiniz?", "Nasıl güzel bir çocuk sahibi olunur?", "Zaman nasıl yavaşlatılır?" gibi sorulara verdiği cevaplarla da dikkat çekiyor.

Yapay Zekâ Nasıl Oluşturulur?, İthaki Yayınları Bilim Serisi'nin ilk kitabı olarak raflardaki yerini alıyor.

Richard Elwes, Halen Leed's Üniversite'sinde Geometri, Sayılar Teorisi ve Topoloji üzerine dersler vermektedir. Elwes matematik üzerine yazdığı kitaplar dışında Oxford Üniversitesi Caz Derneği'nin de başkanıdır ve caz piyanistidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 34 Soruda Anlaşılabilir Matematik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement