4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika
Güncel

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklar Kazan Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

04.10.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklar Kazan Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri okullara giderek, çocuklara karşılaştıkları başı boş veya yaralı sokak hayvanlarına nasıl davranmaları ve nereye haber vermeleri konusunda bilgi verdi. Hayvan hakları ve hayvanlardan bulaşan hastalıklar anlatıldı.

Eğitimin sonunda çocuklar hayvanlarla ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.

Çocuklar daha sonra otobüslerle Belediye Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile sokak hayvanlarına yem ve su veren çocuklar, bazı yavru köpekleri de barınağından çıkartarak sevdi. Çocukların bu mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

Ziyaretin ardından Ertürk, çocuklara hayvan figürlerinden oluşan oyuncaklar dağıttı.

Ertürk, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ailelere seslenerek pet shoplardan hayvan almak yerine barınaktaki hayvanları sahiplenebileceklerini söyledi.

Demokrasinin gelişmesi için çocuk yaşta verilen eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ertürk, "Bugün çocuklarımızla hayvan barınağını ziyaret ettik. Hayvanların hayatımızdaki önemi ve onların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda sohbette bulunduk. Biliyorsunuz bu hafta, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin düzenlediği Avrupa Yerel Demokrasi Haftası. Demokrasi eğitimi çocuk yaşta verilmesi gereken bir eğitimdir. Hayvan sevgisi de demokrasinin gelişmesi için güzel bir göstergedir. Bu kapsamda, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklarımızla yerel bir platform oluşturduk." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement