5 Kişin Öldüğü Zincirleme Kazayla İlgili 9 Sanığın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

5 Kişin Öldüğü Zincirleme Kazayla İlgili 9 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

5 Kişin Öldüğü Zincirleme Kazayla İlgili 9 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Bursa çevre yolunda 6 ay önce sis yüzünden meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 9 kişinin de yaralandığı kazayla ile ilgili 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

04.08.2011 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa çevre yolunda 6 ay önce sis yüzünden meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 9 kişinin de yaralandığı kazayla ile ilgili 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar, olay günü havanın sisli olmasından dolayı kazanın meydana geldiğini, kendilerinin kazayla kusurlarının olmadığını söylediler.

Geçen Şubat ayında Bursa-İzmir çevre yolunda yoğun sis nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında, aralarında ambulans, çekici, yolcu otobüsü ve TIR'ın da bulunduğu toplam 13 araç birbirine girmiş; kazada Fikret Mutlu (33), Semaye Karamısır (48) Erkan Bilgin (39), Mehmet Donat (34) ve Muttalip Köse (26) ölürken, 9 kişi de yaralandı.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 2-15 yıl arasında değişen hapis cezası istenen tutuklu araç sürücüleri Turgut Düzen (50), Hasan Tunç (33), Ahmet Afacan (47), Öner Oral (33) ile tutuksuz sanıklar Abdullah Bal (32), Mümin Durgut (39) ilk kez hakim önüne çıktı. Tutuksuz sanıklar Abdullah Yazıcı (58) ve Halil Gökdemir(39) ile 38 YL 811 plakalı otobüsü kullanan Abdullah Bal'ın yerine "Direksiyonda ben vardım" diyerek suçunu üstlenmeye kalkıştığı tespit edilen Nuri Güney (59) bugünkü duruşmaya katılmadı.

Olay günü çevre yolunda oluşan sis yüzünden aracını durduran tutuklu sanıklardan Turgut Düzen, kamyonuyla Samandıra'dan Bursa Hasanağa'daki sanayi bölgesine mal götürmek için yola çıktığını ifade ederek, "Dinlenerek yolculuk yaptım. Yeni hal civarına geldiğimde önümde aninden sis belirdi. Kaza yapmamak için hızımı azaltarak gerekli önlemleri alarak yoluma devam ederken arkadan araçlar peş peşe bana çarptı. Bir süre sonra gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Suçsuzum" dedi.

Diğer sanıklarında suçlamaları kabul etmediği duruşmada hazır bulunan ölenlerin yakınları, kazaya neden olanların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı iler bir tarihe ertelerken tutuklu sanıkların tahliye istemini kabul etkmedi - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Kişin Öldüğü Zincirleme Kazayla İlgili 9 Sanığın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement