5 Lira İçin Ormanı Çöplüğe Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

5 Lira İçin Ormanı Çöplüğe Çevirdiler

5 Lira İçin Ormanı Çöplüğe Çevirdiler

Marmaris'te katı atık depolama tesisine araç giriş bedeli olan 5 lirayı vermek istemeyenler, ormanlık alana onlarca kamyon moloz ve çöp döktü.

30.05.2013 12:46  Güncelleme: 13:50

Marmaris'te katı atık depolama tesisine araç giriş bedeli olan 5 lirayı vermek istemeyenler, ormanlık alana onlarca kamyon moloz ve çöp döktü.

Yeşilbelde mevkisindeki Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisine giden yol kenarındaki ormanlık alana dökülen atıklar, çevrecilerin tepkisine neden oldu. Durumdam rahatsız olan cip safari turu şirketleriyle ortak bir çalışma başlatan Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD), ormanlık alanlardaki çöp dökülen bölgelerin haritasını çıkarttı.

Çevrecilerin çalışmasına destek veren Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Mariç-Belbir ekipleri, katı atık tesisine giden yol üzerindeki moloz ve çöpleri iş makineleri yardımıyla toplamaya başladı. Orman işçilerinin de katıldığı temizlik çalışmasında, ormanın iç kısımlarına bırakılmış olan çöpler de alındı.

MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü ve Armutalan Belediyesinin desteğiyle söz konusu bölgede daha önce 3 kez temizlik yaptıklarını söyledi.

Duyarsız vatandaşların yol kenarına çöp dökmeye devam ettiklerini belirten Kutengin, "Durum çok vahim, bir türlü önlenemiyor. Temizlemekle bitmiyor, bu bölgeye çöp dökülmesinin önlenmesi gerekiyor. Ormanın tahrip edilmesini istemiyoruz. Buradaki temizlik çalışmaları günlerce sürecek" dedi.

Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ise yaklaşık bir kilometre boyunca 150-200 kamyon moloz ve çöp yığınının olduğunu ifade ederek, bölgede inşaat malzemelerinden eski ev eşyalarına kadar birçok atığın bulunduğunu dile getirdi.

Ormanlık alana otel ve sitelerin çöplerinin de bırakıldığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Büyük poşetlere güzelce çöplerini koymuşlar ama getirip ormanın içine atmışlar. Otele gelen turistin temizliğini ve tesislerin güzelliğini düşünüyorlar ama ormanı düşünmüyorlar. Mariç-Belbir görevlileri, katı atık tesislerine geriş yapan araç başına gündüzleri 5 lira alıyor, geceleri ise hiç para almıyor. Bazı vatandaşlar bir kilometre ileriye gitmeye üşeniyor veya para vermek istemedikleri için ormana çöplerini döküyor."

Çevrecilere duyarlılığından dolayı teşekkür eden Şahin, çevreye duyarlı insanların resmi kurumları harekete geçirdiğini vurguladı. Şahin, temizlik çalışmalarının 4-5 gün süreceğini tahmin ettiklerini belirtti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 Lira İçin Ormanı Çöplüğe Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement