73 Yıl Aynı Yastığa Baş Koydular - Son Dakika
Güncel

73 Yıl Aynı Yastığa Baş Koydular

73 Yıl Aynı Yastığa Baş Koydular

Adana'da görücü usulüyle evlenen bir çift, evliliklerinin 73.yıl dönümünü Adana Huzurevi'nde yaş pasta keserek kutladı.

02.12.2012 11:22

Adana'da görücü usulüyle evlenen bir çift, evliliklerinin 73. yıl dönümünü Adana Huzurevi'nde yaş pasta keserek kutladı.

Adana'da 1940 yılında Tahsin Çuhadar'ın (98) annesi Huriye Çuhadar'ın komşu kızı Hayriye Çuhadar'ı (89) beğenmesiyle hayatlarını birleştiren çift evliliklerinin 73. yıl dönümünü kutladı. Adana Huzurevi'nde kalan çift huzurevi bahçesinde üzerinde "evliliğinizin 73. yıl dönümü kutlu olsun" yazısı ve dans ederken çiftin bir fotoğrafının bulunduğu yaş pasta ile kutlama yapıldı. Yaşlı çift kutlama sırasında cep telefonun müziğiyle dans edip gönüllerince eğlendi. Daha sonra çift yaş pastanın üzerine konan mumları üfleyip birlikte pastayı keserek misafirlerini ikram etti. Evliliklerinin üzerinden 73 yıl geçmesine rağmen hala birbirlerini ilk günkü gibi seven çift bir an olsun ellerini birbirinden bırakmadı. Günümüzde birbirlerini çok seven ancak evlendikleri zaman evlilikleri 1 ay bile sürmeyen çiftlere inat Çuhadar çifti 73 yıl aynı yastığa baş koymanın mutluluğunu yaşıyor.

"ANNEM BEĞENDİ SONRA AŞIK OLDUM"

Evliliklerinin 73. yıl dönümünü kutladıklarını söyleyen Tahsin Çuhadar İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra annesinin komşusunun kızını çok beğendiğini kendisine gösterdiğini belirterek, "Bende tamam anne olur dedim, annem gitti istedi. Yani eşimle görücü usulü evlendik. Annem görmüş beğenmiş bende aldım. Ama evlendikten sonra eşime aşık oldum onu çok seviyorum. Bu nedenle senelerdir devam edip gidiyoruz" dedi.

73 yılın sırrının karşılıklı anlaşma olduğuna dikkat çeken Çuhadar şöyle devam etti:

"73 yılın sırrı tek kelime ile karşılıklı anlaşmadır. Günümüzde evlenen çiftler 1 yılda 1 ayda ayrılıyor. Bu gençler kurdukları yuvanın değerini iyi bilip ona göre hareket etmeleri lazım. Çünkü öyle bir yuva kuruyorsunuz ki bu sizin hem geleceğinize hem de geçmişinize dayanıyor."

"BİR KEZ BİLE KAVGA ETMEDİK"

89 yaşındaki Hayriye Çuhadar ise evlendiğinde 16 yaşında olduğunu hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, "Ben o zaman küçüktüm hiçbir şey hatırlamıyorum, aile büyükleri münasip gördü bende razı oldum. Daha sonra eşime aşık oldum aşık olmasam bunca yıl geçer miydi" diye konuştu.

Çok mutlu bir evliliği olduğunu, hiç kavga yapmadıklarını anlatan Çuhadar, "Oğlum çok merak ederdi, 'anne siz hiç kavga yapmaz mısınız' diye, ben de oğlum yapılacak bir şey varsa söylerim olur olmayacaksa olacağı zamanı bekleriz kavga etmenin kimseye faydası yok derdim. Hayatı böyle geçirdik. Evlenip hemen ayrılanları hiç beğenmiyorum, insanın kanaatkar olması lazım, her şeye katlanması lazım, herkesin başka başka huyu var buna uyup geçineceksin" dedi.

Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı yaşlı çifte evliliklerinin 73. yıl dönümünde hediye verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 73 Yıl Aynı Yastığa Baş Koydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement