9 Eylül Hastanesi Oyun Odası Nehir'in Adını Yaşatacak - Son Dakika
Güncel

9 Eylül Hastanesi Oyun Odası Nehir'in Adını Yaşatacak

9 Eylül Hastanesi Oyun Odası Nehir\'in Adını Yaşatacak

KAÇUV ve Nehir'in Çocukça Yaşam Gönüllüleri tarafından 5 yıldır düzenlenen 'Nehir'in Adımları Koşusu', kanser hastası çocuklara umut oldu.

09.03.2018 11:05  Güncelleme: 11:08

Bu yıl 24 Eylül'de yapılan koşudan elde edilen bağışlarla 9 Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji servisinde yer alan çocuk odasının tadilatını ve tefrişini tamamlayan KAÇUV, mutfak alanının da yenilenmesini sağladı. Henüz 19 aylıkken kanser tedavisi gören ve aramızdan ayrılan Nehir'in anısına her yıl düzenlenen koşu, çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve Nehir'in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) tarafından 5 yıldır düzenlenen 'Nehir'in Adımları Koşusu', kanser hastası çocuklara ve ailelerine hem destek hem de umut olmaya devam ediyor. Bu yıl 24 Eylül'de İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde düzenlenen koşudan elde edilen gelirle 9 Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji servisinde yer alan çocuk odasını ve mutfak alanını yenileyen KAÇUV, 7 Mart Çarşamba günü de odanın açılışını gerçekleştirdi.

NEHİR'İN ADI OYUN ODALARINDA DA YAŞIYOR

19 aylıkken yakalandığı kanserle mücadelesinde umuda tutunan ancak 3,5 yaşında aramızdan ayrılan Nehir'in anısına, "Nehir'in Çocukça Yaşam Gönüllüleri" (ÇOYAG) ve KAÇUV işbirliğiyle düzenlenen Nehir'in Adımları Koşusu'nun tüm geliri KAÇUV'a bağışlanıyor. Bu gelirle projelerini destekleyen KAÇUV, hem çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmeyi hem de kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine hastane ve tedavi süreçlerinde destek olmayı amaçlıyor. Şimdiye dek, Nehir'in Adımları'ndan elde edilen gelirle, ilk olarak 2012'de KAÇUV Aile Evi'ne bir oyun odası kuruldu. 2013'te de Aile Evi'nde Manevi Aile uygulaması kapsamında oda sahiplenilmesi gerçekleşti. 2014 yılında ilik nakli ve radyoterapi ile ilgili bilgilendirici kitaplar basıldı. 2015'te ise Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin oyun odası yenilendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 9 Eylül Hastanesi Oyun Odası Nehir'in Adını Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement