9 Saatlik Rehine Krizinin Mağdurlarından Dedikodu Tepkisi - Son Dakika
Güncel

9 Saatlik Rehine Krizinin Mağdurlarından Dedikodu Tepkisi

9 Saatlik Rehine Krizinin Mağdurlarından Dedikodu Tepkisi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 9 saat kuyumcu dükkanında 3 kişiyi rehin alan iki kardeşle ilgili ortaya atılan iddialar ve kentte dolaşan dedikodular, işyeri sahiplerini isyan ettirdi.

09.12.2015 13:19

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 9 saat kuyumcu dükkanında 3 kişiyi rehin alan iki kardeşle ilgili ortaya atılan iddialar ve kentte dolaşan dedikodular, işyeri sahiplerini isyan ettirdi. "Soyguncular define kazısında bulduğu altınları kuyumcuya götürmüş, alacak verecek olayında anlaşamadıkları için soygun gerçekleştirmiş" şeklindeki dedikodulara tepki gösteren kuyumcu ortağı Hasan Gül, "Soyguncuları hiç tanımıyorum, ilk kez orada gördüm. Kar maskesi ve tabanca ile geldi. Dedikodular bizi çok üzüyor" dedi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde geçen Cumartesi günü 28 yaşındaki Gökhan ve 22 yaşındaki Ömer Sarıkeklik'in kuyumcuya girip bir kişiyi tabancayla yaralayıp 3 kişiyi de 9 saat rehin aldıktan sonra teslim olup tutuklanmalarının yankıları sürüyor. Olayın ardından ortaya atılan iddialar işyeri sahipleri tarafından tepkiyle karşılandı. Kentte "Soyguncular define kazısında bulduğu altınları kuyumcuya götürmüş, alacak verecek olayında anlaşamadıkları için soygun gerçekleştirmiş" dedikoduları üzerine bir açıklama yapan kuyumcu ortaklarından evli ve 3 çocuk babası Hasan Gül, bu tür dedikoduları üretenlerle ilgili yasal yollara başvurduklarını belirterek, "Soyguncuları hiç tanımıyorum, ilk kez orada gördüm. Kar maskesi ve silahla geldi. Daha önce müşteri olarak da gelmiş olsalardı mutlaka tanırdım. Ancak hiç görmedim. Güvenlik kamera görüntülerinden zaten her şey açıkça görünüyor. Emniyette ve savcılıkta verdikleri ifadeleri, Emniyet Müdürünün açıklamalarını basından takip ettik. Olay soygun, bu dedikodular bizi çok üzüyor. Alacak verecek işi diye dedikodular var, alacak almaya kar maskesiyle, silahla mı gelinir ? Bu yalan dedikodularla ilgili artık hukuki yollara başvurduk" dedi.

Soyguncuların silahından çıkan kurşunla yaralanan ve evinde dinlenen Murat Gül, "Çok şükür ucuz atlattık, kurşun girip çıkmış. Sadece yaranın olduğu yerde sancım var, Allah'a şükürler olsun iyiyiz, hep beraber" diye konuştu.

EŞİMİN HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE TELEFONLA GÖRÜŞTÜRDÜLER

Kuyumcu Hasan Gül'ün oğlu olan ve rehinelerden 26 yaşındaki Beytullah Gül ise eşinin hamile olduğunu soygunculara söyledikten sonra kendisini eşiyle telefonla görüştürdüklerini, bu görüşmeden sonra müzakereciyle daha iyi diyalog kurulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ağabeyim Uğur'un elini kelepçeleyip polisin yolu açmasını söylemesi için bırakmışlardı. Çok korkmuştum ama ben kendimden çok hamile eşimi düşünüyordum. Soygunculara eşimin hamile olduğunu, onunla konuşmak istediğimi söyledim. Eşimi telefonla aramama izin verdiler. Eşim tedirgindi, onlar 'içeride size bir şey olmayacak' dediler. Önceleri çok sinirli davranıyorlardı, eşimin hamile olduğunu öğrendikten sonra müzakereciyle görüşmeleri daha da yumuşadı, duygusallaştılar. Pişmanlık duyduklarını yüz ifadelerinden anladım. Üzüldüğümüzden bir tanesi de define olayıydı. İnsanlar işin aslını bilmeden abartıyorlar. Tamamen bilgiler dedikodu kulaktan dolma. Bir adam define için geliyorsa, arabayı bırakıp kapıları açık kar maskeli gelmez. Zaten elimizde görüntülerde mevcut. Bunlarla ilgili zaten yasal sürece başlattık. Avukatımız ilgileniyor. Onlarında ifadelerinden göreceksiniz olay tamamen soygunculuk. O yaşadıklarımızdan sonra bunları duyunca inanın çok üzülüyoruz."

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 Saatlik Rehine Krizinin Mağdurlarından Dedikodu Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement