A Haber'de Bu hafta Halil Bezmen Vardı - Son Dakika
Güncel

A Haber'de Bu hafta Halil Bezmen Vardı

A Haber\'de Bu hafta Halil Bezmen Vardı

Halil Bezmen: ''12 Eylül döneminde içeri alınan tek işadamı benim''

20.03.2012 16:00

A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem Programı'na konuk olan işadamı Halil Bezmen, 12 Eylül döneminde içeri alınan tek iş adamı benim dedi ve o dönemde yaşadıklarını, şirketlerini batışını canlı yayında anlattı.

"12 Eylül'de binlerce insan içeri alındı. Hiçbir işadamına dokunulmadı. Bir tek işadamı içeri alındı o da benim. 12 Eylül darbesinin içeri alınan tek işadamıyım."

"Askeriye yapılan bir ihbar olmuştu. Asker fabrikalara, bürolara, evlere bir operasyon yapmıştı. Gazetelerin iddiasına göre 5000 asker kullanılmıştı. Ben inanmıyorum bu kadar kişi olduğuna. 5000 kişi ile savaş yapılır. En az 1000 kişi kullandıklarını biliyorum. İçlerinde hesap uzmanları da vardı, jandarmalar, polisler, kocaman bir grup. 20-30 tane noktaya hücum edildi. Gazetelerde o zaman çıkan ihbar mektubuna göre, bizim ihracat yapmak için Edirne Kapıkule'ye kurduğumuz ihracat fabrikasının aslında, ihracat için değil terörü içeri alıp dışarı göndermek için kurulduğu yazıyordu. Buna inanıldı mı, inanılmak istendi mi belli değil."

"Böyle bir işin sonunda batıyorsun. 2 ay içeride kaldık. Bu 2 ayın bir haftası her gün tam sayfa gazetelerin birinci sayfasındaydık. Esnaf kuru fasulye bile satmadı. İşçiye yemek bile bulamadık. O kadar zordu. Vergi yatırmaya giderdik, vergimizi almazlardı. İhracat yapardık kamyonu çıkarmazlardı. İhracatın parasına el koyarlardı. Battık… Tüm fabrikaları sattık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel A Haber'de Bu hafta Halil Bezmen Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement