ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson Açıklaması - Son Dakika
Güncel

ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson Açıklaması

ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson Açıklaması

"Suriye, (ABD'nin) ulusal güvenlik sorunu haline geldi"

08.02.2014 01:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Suriye'deki iç savaşın ABD'nin bir ulusal güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi.

Johnson, başkent Washington'da düşünce kuruluşu Woodrow Wilson Center'da panele katıldı. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) eski avukatı ve 11 Eylül terör saldırılarından sonra El-Kaide liderliğini çökertmek amacıyla yürütülen politikaların da belirleyicilerinden olan Johnson, paneldeki konuşmasında, ABD'nin maruz kaldığı 11 Eylül saldırıları ve geçen yıl Boston Maratonu sırasındaki terör saldırısına değindi.

Ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak için yaptıkları çalışmalara değinen Johnson, Suriye'de 3 yıldır devam eden savaşın da ABD'nin ulusal güvenliği için tehditler oluşturduğuna vurgu yaptı.

ABD, Kanada ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden bireylerin Suriye'ye savaşmak için gittiği bilgisini veren Johnson, önceki gün Polonya'da bazı Avrupalı ülkelerinin temsilcileriyle görüştüklerini, toplantının bir numaralı konusunun Suriye olduğunu dile getirdi.

"Suriye, (ABD'nin) bir ulusal güvenlik sorunu haline geldi" diyen Johnson, daha önce Suriye'ye giden yabancı savaşçılarla ilgili endişelerini diğer istihbarat yöneticileriyle dile getirdiklerini anlattı. Suriye'ye gitmiş olan yabancı güçlerin radikal gruplardan etkilenmiş olabileceğine işaret eden Johnson, "Bu, sadece bu ülke için güvenlik sorunu haline gelmedi. Avrupalı müttefiklerimiz de bu konu hakkında endişeli. Daha önce de belirttiğim gibi bu, Polonya'daki toplantıda tartışmamızın ana başlığıydı. Müşterek olarak bu konuda birşeyler yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da Senato'da önceki hafta yaptığı bilgilendirmede El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin ABD'ye saldırmak istediğini öne sürmüştü.

Clapper, El-Kaide bağlantılı birçok grubun Suriye'de eğitim kampları oluşturarak, militanlarını "kendi ülkelerine geri dönüp daha fazla terörist saldırı gerçekleştirme üzere eğittiğini" anlatmıştı. Clapper, Beşşar Esed'e karşı savaşan binlerce muhaliften 26 bininin aşırılık yanlısı olduğunu, bunlardan 7 bininin Avrupa ve Ortadoğu bölgesi ülkelerinin de aralarında bulunduğu 50 farklı devletten gelen yabancı güçlerden oluştuğunu anlatmıştı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement