ABD'li Gazeteci Yemen'de Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

ABD'li Gazeteci Yemen'de Öldürüldü

ABD\'li Gazeteci Yemen\'de Öldürüldü

Yemen’de ABD’li gazeteci Luke Somers’i kurtarmak amacıyla düzenlenen ikinci operasyon da başarısız oldu.

06.12.2014 17:27

Eylül 2013'te kaçırılan, Yemen Times gazetesi için serbest gazeteci olarak çalışan Somers 'kurtarma operasyonu' sırasında öldü.

Görevinden ayrılmaya hazırlanan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de Somers'in öldürüldüğünü teyit etti. El Kaide Perşembe günü ABD yönetimine üç gün süre vermiş ve talepleri yerine getirilmediği takdirde Somers'in öldürüleceğini ilan etmişti. Bugün Somers için verilen sürenin son günüydü.

Amerikan gazetesi New York Times, Somers'in ABD ve Yemen güçleri tarafından düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında kendisini kaçıran kişiler tarafından vurulduğunu ve ağır yaralandığını yazdı.

Gazete Somers'in bir ABD gemisine götürüldüğü sırada hayatını kaybettiğini belirtti.

Hagel'in açıklamasına göre, operasyon sırasında ayrıca Güney Afrikalı olduğu tahmin edilen bir rehine ile 10 El Kaide mensubu da öldü.

Somers'i kurtarmak amacıyla geçtiğimiz hafta da bir operasyon düzenlenmiş ancak başarısız olunmuştu.

ABD ordusunun Suriye'de de kendi vatandaşlarını kurtarmak amacıyla düzenlediği, ancak başarısız olduğu 'kurtarma operasyonları' tartışma konusu olmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı birkaç hafta önce aralarında IŞİD tarafından öldürülen gazeteci James Foley'nin de bulunduğu Amerikalı rehineleri Suriye'de IŞİD'in elinden kurtarmak için operasyon düzenlediğini, ancak başarısız olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters ve New York Times

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel ABD'li Gazeteci Yemen'de Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement