Abdülhamid'in Kararı Ne Olacak? - Son Dakika
Güncel

Abdülhamid'in Kararı Ne Olacak?

Abdülhamid\'in Kararı Ne Olacak?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Cuma akşamı seyircinin ekrana kilitlendiği dönem dizisi Payitaht Abdülhamid'in dün gece yayınlanan bölümüne;

21.04.2018 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdülhamid'in hasta edilip, türlü oyunlarla ihtilal çıkartılarak sahte hal fetvası ile tahttan indirildiğini ve hal edilmeyi kabul etmezse Sarayının bombalanacağı haberinin kendisine verildiği sahne ile ailesine olan nasihati dün geceye damgasını vurdu. Abdülhamid'in ayakta tutmaya çalıştığı devleti ve hanesi için ne karar vereceğini önümüzdeki hafta izleyeceğiz…

Yapımcılığını ES Film'in üstlendiği, yönetmenliğini Emre Konuk'un yaptığı, senaryosunu Uğur Uzunok, Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız'ın kaleme aldığı Payitaht Abdülhamid'in bu hafta yayınlanan bölümünde olanlar:

Parvus'un büyük, sinsi ve tehlikeli planı ne sonuç verecek?

Padişaha karşı bütün bu sinsi düzenin başındaki Parvus, dün gece yapmadığını bırakmadı. Abdülhamid'in sır odasına giderken onun özel telgraf hattından Abdülhamid'in ağzından 'ayaklanma çıkacak" emriyle askerleri sokağa döken, Arap öğrencileri Bell'in elinden kaçırarak sürgüne ve ölüme gönderip suçu Sultan'ın üzerine atan, sahte hadis kitapları yaktırdığı, halkına zulüm yaptığı gerekçesiyle hal fetvasının kurallarını oyunlarla bir bir tamamlatan Parvus, Sultan'ı aklıyla yıktığını düşündü. Parvus'un Karaso, Sabahattin, Bell ve etrafındaki adamlarıyla tertiplediği sinsi, fakat büyük planlar dün gecenin en yıkıcı sahnelerindendi.

Sultan Abdülaziz rüyası..

Abdülhamid, amcası Sultan Abdülaziz'in hal edildiğini rüyasına girerek söylediği ve Abdülhamid'e "Sultan sensin, mühür, güç sende. Bu fidan yıkıldı yıkılacak… Ben hal edildim.. Bu fidanı sen yaşatacaksın!" diyerek nasihat verdiği sahneler seyirciyi dün gece etkileyen sahnelerden oldu.

Sultan'ın ailesine nasihati:

Osmanlı'nın vakarını, efkarını, verasetini ve dahi cesaretini unutmayınız!"

Dün gece Payitaht'ın seyirciyi etkileyen bir diğer sahnesi yine Abdülhamid'in hastalıktan gözünü açıp "İhtilal olacak!" diyerek onu bekleyen ailesiyle olan konuşmaları idi…

"Hepinizi çok sevdim, devletimi, milletimi çok sevdim. Her ne yaptımsa hak yolunda, her ne işittimse peygamber efendimizin sünnetine sadık kalarak işledim. Kader emrederse kazayı ne bir dakika ileri ne bir dakika geri alabilirsiniz. Gün gelir Saltanat elden giderse, Osmanlı'nın vakarını, efkarını, verasetini ve dahi cesaretini unutmayınız!" diyen Sultan'ın bu sahneleri sosyal medyada büyük paylaşımlar aldı.

Bell kaçtı!

İngiliz vatandaşı yaptığı Arap öğrencilerin Parvus'un oyunuyla Abdülhamid tarafından sürülmesi ve bunun sonradan Parvus'un oyunu olduğunu öğrenip yıkılan Gertrude Bell, ayaklanma tertibinin bir parçası olduğu halde çareyi kaçmakta buldu. Fehim Paşa'nın kaçarken yakaladığı Bell, ona Parvus'un Sultan'ın telgraf hattından bu ihtilal emrini verdiği haberi üzerine Paşa'nın izniyle Payitaht'ı terk etti...

Handan'ın büyük sırrı ortaya çıktı!

Efsun'u eşi Mehmet Selim'den uzak tutamayan Handan'ın bu saplantılarının ardındaki büyük sırrı ortaya çıktı. Efsun'a çok benzeyen, eşi Mehmet Selim'in eski aşkı Süheyla'nın yakın arkadaşı olan Handan onun ölümüne sebep olmuş ve bu sır onun Efsun'la birlikte onun hayatını cehenneme çevirmiştir. Şehzade Mehmet Selim'in büyük aşk yaşadığı Süheyla, Handan'ın da Şehzadeye aşkını öğrenince aralarında çıkan tartışmayla merdivenlerden yuvarlanıp ölmüştür. Efsun'un ortaya çıkışı ile ve onu Payitahttan göndermek isterken aralarındaki gerilimden dolayı bebeğini kaybetmesi ve sırrın seyirci için açığa çıkması dün gecenin önemli sahnelerindendi.

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Nur Fettahoğlu, Erkan Avcı, İlker Kızmaz, Emel Dede, Buse Varol, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Büşra Acar, Ercüment Fidan ve Songül Öden'in yer aldığı Payitaht Abdülhamid, 27 Nisan Cuma ve her Cuma TRT 1' de!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdülhamid'in Kararı Ne Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement