Abdulkadir Çat "24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı"nı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat "24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı"nı Kutladı

Abdulkadir Çat "24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı"nı Kutladı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23.07.2013 16:38

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünde tüm basın mensuplarının ve basın sektörünün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutladığını ifade eden Başkan Çat yaptığı açıklamada;"Demokrasilerin sağlıklı işlemesinin vazgeçilmez unsurlarından olan basınımız halkımızın sesinin ve iradesinin doğru, dürüst olarak yansıtılmasını sağlayarak son derece önemli misyonu üstlenmiş durumdadır.

Ülkemizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkıları olduğu kuşkusuzdur. Bilginin elde edilmesi, topluma ulaştırılmasında, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışını ilke edinen ve kamuoyunu bilgilendirme görevini başarıyla yerine getiren, yazılı, görsel ve işitsel basınımızın çalışmaları takdire şayandır .Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı toplumun basına duyduğu güveni artırmakta, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesini de önlemektedir. Vatandaşımızın doğru haber alması, kamuoyunun sağlıklı oluşması, toplum sorunlarının sağlıklı bir şeklide tartışılmasında basının önemi artarak devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle zaman ve mekan gözetmeksizin her zaman her yerde ve zor şartlarda görevlerini fedakârlıkla sürdürmeye çalışan başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm basın mensupları ve gazetecilerimizin '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayarak mesleklerinde uzun yıllar sağlık ve esenlik içinde çalışmalarını diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat '24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement