Son dakika... Yenikapı'da gemide mahsur kalan kazazedeleri kurtarma tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Son dakika... Yenikapı'da gemide mahsur kalan kazazedeleri kurtarma tatbikatı yapıldı

Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Yenikapı'da "Denizdeki Kazazedeleri Kıyıdan Kurtarma Tatbikatı" yaptı.

17.12.2021 14:23  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Yenikapı'da "Denizdeki Kazazedeleri Kıyıdan Kurtarma Tatbikatı" yaptı.

Yenikapı İDO İskelesi ile Yenikapı dolgu alanı arasındaki mendirek üzerinde yapılan tatbikata, 36 kara tahliyesi personeli, 21 gemi adamı, 2 balık adam ve uzman kurtarma ekibi katıldı.

Tatbikatla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ünüvar, bugün kaza yaparak karaya oturmuş bir gemiden kazazede personelin tahliye edilmesi tatbikatını gerçekleştireceklerini söyledi.

Görevlerinin Türk boğazlarında ve denizdeki yetki alanlarında, seyir emniyetiyle denizde can, mal, çevre güvenliğini sağlamak olduğunu anlatan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Buna hazırlıklı olma anlamında bir tatbikat gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 2 binin üzerinde tecrübeli personelimiz, 100'ün üzerinde deniz aracıyla 7 gün 24 saat görev yapmaktayız. Personelimiz bugünkü tatbikatı öncelikle geleneksel bir yöntemle gerçekleştirecek. Öncelikle gemiye bir kılavuz halatı atacağız ve köprü oluşturulacak. Makara sistemi ve ona kurulan sedye veya sepet sistemiyle de personelin tahliyesi gerçekleştirilecek. Bu geleneksel bir kurtarma yöntemi. Özellikle coğrafi zorlukların olduğu, meteorolojik koşulların denizden, havadan, herhangi bir deniz ve hava aracıyla müdahaleye uygun olmadığı zamanlarda kullandığımız geleneksel bir yöntem. Türk boğazları başta olmak üzere görev verilen deniz alanlarımızda her zaman denizcilerimizin yanında olacağız."

Konuşmanın ardından tatbikata geçildi. Senaryo gereği olumsuz hava koşulları nedeniyle denizin ortasındaki gemide vatandaşlar mahsur kaldı. Botlarla kurtarılmayan vatandaşları tahliye için ekipler harekete geçti.

Varagele sistemi kurularak fişek yardımıyla halatla gemiye ulaşıldı. Ekipler tarafından köprü oluşturularak makaraya kurulan sedye ve sepet yardımıyla mahsur kalan mürettebat kurtarılarak güvenli şekilde kıyaya ulaştırıldı.

Son dakika... Yenikapı\'da gemide mahsur kalan kazazedeleri kurtarma tatbikatı yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika... Yenikapı'da gemide mahsur kalan kazazedeleri kurtarma tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement