Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği Düzenlendi

Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği Düzenlendi

Acarlar Longozu'nu Dünyaya ve ülkemize tanıtmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen "Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği"ne İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

13.07.2013 12:03  Güncelleme: 12:04

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kaynarca Belediyesinin, Acarlar Longozu'nu dünyaya ve ülkemize tanıtmak amacıyla ortaklaşa düzenlediği "Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği"ne Vali Mustafa Büyük, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özer, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürü Haluk Özder, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynarca İlçesi Turnalı Köyü'nde buluşma ile başlayan şenlikte, Acarlar Longozu'na yürüyüş, kanalda çamur yarışması, yöresel kayıklarla longoz gezisi, halk oyunları gösterisi, mahalli sanatçıları Kent Orkestrası ve Karmete konseri ile devam etti. Şenliğe katılanlara yöresel lezzet dartılı keşkek başta olmak üzere, diğer yöresel ikramlarda bulunuldu.

Vali Büyük, Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği ile ilgili yaptığı açıklamalarında; "Acarlar Longozu Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanıdır. Herkesin bu doğa güzelliğini görmesi için bu şenlikler düzenlenmiştir. Bölgenin en önemli turizm değerlerinden biri olan Acarlar Longozunu koruma bilincini geliştirmek, tanıtımına katkı sağlamak için buna benzer festivallerin düzenlenmesi gerekir. Tabiat varlıklarımızın değerini anlatmak, kullanımıyla ilgili kuralları, tahribatının önlenmesi ve muhafazası için bu çalışmalar yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement