Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da, amcasının katil zanlısının babasını cezaevi önünde öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

09.05.2016 12:14

Adana'da, amcasının katil zanlısının babasını cezaevi önünde öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Akşehir T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu sanık Mehmet Emin Elmastaş (18) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada maktulün yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Ağırlaştırılmış müebbet ve 7.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanık Elmastaş, amcasının öldürülmesi olayı ile ilgisi olduğu iddia edilen Neriman Hügül'ü de kendisinin tüfekle öldürdüğünü öne sürdü.

Sanık Elmastaş savunmasında, "Ölen amcam bana, Neriman Hügül'ü öldürmem gerektiğini söylüyordu. Olay günü ben işten öğlen yemeğine gelmiştim. Komşumuzdan temin ettiğim siyah çarşaf ve peçeyi giyerek, evimizdeki pompalı tüfeği alıp çıktım. Neriman Hügül'ü tesadüfen gördüm. Arkasından gittim, bir eve girerken vurdum." dedi.

Mahkeme heyeti, maktulün akrabası Leyla Elmastaş'ın öldürdüğü iddia edilen Neriman Hügül'ü de kendisinin öldürdüğü yönünde ifade vermesi üzerine duruşma tutanağının bir örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini, dava açılması halinde dosyanın aynı mahkemede birleştirilmesini kararlaştırdı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tanıkların ifadelerine başvurulması için duruşmayı erteledi.

Adana'da 8 Ağustos 2015'te bir bar çıkışı çıkan kavgada İzzet Elmastaş öldürülmüş, katil zanlısı olarak Gökhan Denk tutuklanmıştı. Öldürülen İzzet Elmastaş'ın kız kardeşi Leyla Elmastaş'ın (29) ağabeyini öldürülmesinden sorumlu tuttuğu Neriman Hügül'ü 13 Ekim 2015'te kara çarşaf giyerek av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilmişti. Bu cinayetlerin ardından Mehmet Emin Elmastaş'ın da 4 Mart 2016 tarihinde amcasının katil zanlısı Gökhan Denk'in babası Müslüm Denk'i, cezaevi önünde tabancayla öldürdüğü öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement