Afrikalı Bir Çocuk Paris'te Havalimanında Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Bir Çocuk Paris'te Havalimanında Mahsur Kaldı

Komor Adaları'ndan Fransa'ya kuzeninin Fransız pasaportuyla girmeye çalışırken, yakalanan 8 yaşındaki çocuğun 10 gündür Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda tutulması sert tepkilere yol açtı.

01.04.2016 16:24

Komor Adaları'ndan Fransa'ya kuzeninin Fransız pasaportuyla girmeye çalışırken, yakalanan 8 yaşındaki çocuğun 10 gündür Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda tutulması sert tepkilere yol açtı.

Fransa'da çocukların korunması ile ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum örgütleri, ismi açıklanmayan 8 yaşındaki erkek çocuğun bekleme salonlarında tutulmasını kınadı.

Kuzeninin Fransız pasaportuyla 21 Mart tarihinde ülkeye giriş yapmaya çalışırken, yetkililerin durumu anlaması üzerine 10 gündür alıkonulan çocuk, Paris yakınlarındaki Bobigny'de mahkemeye sevk edilecek ve akıbeti buradan çıkacak karara göre açıklık kazanacak.

Çocuğun halası olan Afrikalı genç kadın ise havaalanında önce çocuğun annesi olduğunu iddia etmiş daha sonra oğlunun pasaportuyla yeğenini Fransa'ya sokma girişiminde bulunduğunu kabul etmişti. Genç kadın, bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrikalı Bir Çocuk Paris'te Havalimanında Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement