Afyonkarahisar'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, trafik kazalarının en çok yaz aylarında meydana geldiğini kaydederek, "Bilinenin aksine açık hava ve kuru zeminlerde daha fazla kaza oluyor."

06.05.2013 15:48

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, trafik kazalarının en çok yaz aylarında meydana geldiğini kaydederek, "Bilinenin aksine açık hava ve kuru zeminlerde daha fazla kaza oluyor. Yaz aylarında trafik kazalarının artmasının bir nedeni de yolan çıkan tatilcilerin özellikle şehirlerarası yollarda pek de tecrübeli olmayan, acemi şoförler olması" dedi.

Afyonkarahisar'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası açılış toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde (RAM) yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Afyonkarahisar'ın trafik durumu hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, kenti araç ve sürücü sayısı ile birlikte ölümlü ve yaralanmalı kazalar olmak üzere 2012 yılının trafikteki istatistik verilerini aktardı. Konuşmasında önce kente meydana gelen trafik kazaları ve nedenleri konusuna değinen Durgun, "Afyonkarahisar ülkemizin karayolu ulaşımının çok önemli bir yerini oluşturmaktadır.

Afyonkarahisar'da günlük ortalama 45 bin araç geçmektedir. Özellikle yaz aylarında çok yoğun bir tatil trafiği yaşamaktayız. Şehrimizde en çok kazalar bulvar ve İzmir yolunda oluyor. Kazalara karışan araç çeşitlerinde otomobil daha fazla. Ölümlü ve yaralanmalı kazalarında çoğu yine otomobil ve kamyonetle meydana geliyor. Kazaların aylara göre dağılıma baktığımızda özellikle ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaz aylarında daha fazla yoğunlaştığını, bu yoğunluk Nisan'dan başlayarak Eylül ayının sonuna kadar devam ediyor. Bununda nedeni trafiğin yoğun olması" dedi.

2012 YILINDA KENT GENELİNDE 2 BİN 651 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA YARALANDI

Bilinenin aksine açık hava ve kuru zeminlerde daha fazla kaza olduğunu, çünkü sürücüler böyle ortamlarda daha dikkatsiz olduklarını aktaran Durgun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yaz aylarında trafik kazalarının artmasının bir nedeni de tatilcilerin yola çıkması ve bu kişilerinde özellikle şehirlerarası yollarda pek de tecrübeli olmayan acemi şoförler olması. En çok kazaya nende olan konu kurar ihlali ve hız kontrolünün yapılaması. Bunların başında gelen diğer maddeler ise kavşaklarda geçiş öncülüğüne, şerit değiştirme kurallarına uyulmaması, uykulu ve yorgun araç kullanımı ile birlikte sürücülerin araç kullanırken, başka işlerle uğraşması."

Konuşmasında, 2012 yılında Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazaları ve sonuçları hakkında da bilgiler veren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, "2012 yılında polis sorumluluk sahasında şehir merkezinde 2, ilçelerde ise 7 ölümlü trafik kazası, bölge trafik sahasında ise 31 ölümlü kaza olmak üzere kent genelinde toplamda 40 ölümlü kaza olduğunu görüyoruz. Yaralanmalı kazalarda ise şehir merkezinde 505, ilçelerde 311, bölge trafik sahasında ise 475 olmak üzere toplamda ise 2 bin 651 kişi yaralanmıştır" dedi.

95 BİN SÜRÜCÜYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Durgun, konuşmasında ayrıca Afyonkarahisar'da il genelindeki tescilli araç sayısının 174 bin 564, sürücü sayısının 203 bin 343 olduğunu da dile getirdi. Trafik güvenliğini sağlama ölümlü ve yaralanmalı kazaları azaltmada emniyet kemeri ile birlikte hız kontrolü uygulamasının seçilmesinde çok isabetli bir karar verildiğinden de bahseden Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, yapılan denetimlerde, ayrıca Afyonkarahisar'da 2012 yılında 280 bin araç durdurularak kontrol edildiğini ve toplamda 95 bine yakın sürücüye cezai işlem uygulandığını söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının ardından protokol üyeleri Eski Emek binasının bulunduğu alanda kurulan 'Trafik Haftası Sergisi'nin de açılışını gerçekleştirdiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement