Afyonkarahisar'da Okulumuz Cezaevi Olsun Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Okulumuz Cezaevi Olsun Projesi Hayata Geçirildi

Afyonkarahisar\'da Okulumuz Cezaevi Olsun Projesi Hayata Geçirildi

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan da kabul gören 'Okulumuz Cezaevi Olsun' projesinin tanıtım toplantısı Vali Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.
Termal bir oteldeki...

15.11.2013 17:13

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan da kabul gören 'Okulumuz Cezaevi Olsun' projesinin tanıtım toplantısı Vali Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Termal bir oteldeki toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şahap Mutlu, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, ZEKA Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, adli yargı mensupları, il müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, proje sayesinde mahkumlara eğitim verilerek hayata kazandırılacaklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bu proje gösteriyor ki istenirse başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Eskiden kader mahkumları kaderlerine terk ediliyor, cezalarını çekiyor ve sonra toplumsal hayata karışıyorlardı. Şimdi ise artık bir taraftan cezalarını çekerken, bir taraftan da eğitiliyor ve bir şeyler üretmeleri sağlanıyor. Okuma yazma bilmeyenler okuma yazma öğreniyor. Hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar, hem de harçlıklarını kazanıyorlar. Hiçbir şey bilmeyen insan buralarda meslek sahibi olup çıkıyor. Berber, terzi ve marangoz gibi mesleklere sahip oluyorlar. Kimisi de okuyor. Hatta üniversiteyi bile okuyanlar var. Bu bakımdan yapılan çalışmalar çok önemli. İnşallah kader mahkumları yapılanları fırsata çevirerek bir kazanım içerisine girerler" dedi.

"PROJEYE 149 BİN TL DESTEK SAĞLANDI"

Toplantıda konuşan ZEKA Genel Sekreter Veli Oğuz ise, mesleki eğitim, sosyal-kültürel gelişim ve sportif alışkanlıklar ile hükümlülerin rehabilitasyonuna katkı sağlayıp iyileştirilmelerinin sağlanması, böylelikle topluma kazandırılması amacıyla projenin hayata geçirildiğini söyledi. Oğuz, proje ile ilgili şunları söyledi:

"2012 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında ajansımız yaklaşık yüzde 88 oranında 149 bin TL destek sağlamıştır. Proje ile terzilik, berberlik, seramik-fayans, perdah elemanlığı, boya badana ve bilgisayar gibi 6 ayrı mesleki kurs verilecek. Gerekli makine-ekipman ve malzemeler temin edilmiş, bilgisayar laboratuvarı yenilenmiş, ilgili kurslar halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğü işbirliği ile açılmıştır. Tamamlanan kursları başarı ile bitiren hükümlüler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak iş bulmalarını kolaylaştıracak bir meslek sahibi olmuşlardır. Ayrıca proje kapsamında konferans salonu iyileştirilerek burada sinema gösterimi, konferans, münazara, bilgi yarışması, tiyatro gibi faaliyetler düzenlenmiş; kütüphane zenginleştirilerek kitap okuma oranı arttırılmış, sportif etkinlikler düzenlenerek hükümlülerin katılımı sağlanmıştır."

Öte yandan, projenin bir diğer ortaklarının ise Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olduğu bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Okulumuz Cezaevi Olsun Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement