Ağaçtan Harley-Davidson Motoru Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ağaçtan Harley-Davidson Motoru Yaptı

Ağaçtan Harley-Davidson Motoru Yaptı

Kastamonu'da düzenlenen ahşap fuarında makine mühendisi Celal Özcan'ın 3 yılda yaptığı ahşap motosiklet büyük ilgi gördü.

27.05.2016 09:26  Güncelleme: 12:13

Kastamonu'da açılan ahşap fuarında makine mühendisi Celal Özcan'ın 3 yılda yaptığı ahşap motosiklet büyük ilgi gördü.

HARLEY-DAVIDSON'UN BİREBİR AYNISI

Kastamonu Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nde makina mühendisi olarak görev yapan Celal Özcan'ın hobi amaçlı olarak başlayarak 3 yılda tamamladığı ahşap motosiklet, sergilendiği fuarda büyük ilgi gördü. Harley Davidson marka motosikletin aynısını ahşaptan yapan Özcan'ın el emeğiyle yaptığı motosikleti görenler dakikalarca inceledi.

"AHŞAP MESLEĞİM DEĞİL, HOBİM"

Motosikletin yapımında çok değişik ağaç türlerini kullandığını belirten Özcan, "Ahşap benim mesleğim değil, hobim. Ben zaten makina mühendisiyim. Bu hobim ahşap sevgisinden çıktı.Yabancı bir marka motosikletin bire bir maketi diyebiliriz." dedi.

"TEK BAŞIMA YAPTIĞIM İÇİN ÜÇ YIL SÜRDÜ"

Daha önce küçük bir maketini gördüğü motorun daha büyüğünü yapabileceğini düşünerek yola çıktığını ifade eden Özcan, "İşçiliği detaylı bir süreç aldı ve tek başıma uğraştığım için boş zamanlarımda yaparak bu aşamaya gelmesi üç yılı buldu.

"ÇOK DEĞİŞİK AĞAÇ TÜRLERİ KULLANDIM"

Ama sürekli üzerinde çalışıldığı zaman daha kısa zamanda yapılabilir. Tamamen ahşaptan oluşan motosikletin yapımında çok değişik ağaç türlerini kullandım; Çam, maun, ıhlamur, meşe, ceviz, ladin gibi ağaç türleri" diye konuştu.

"BİR KİŞİYE FİYAT VERDİM, 500 BİN TL DEDİM"

Özcan, motosikleti görenlerin kendisine 'Satıyor musunuz?' diye sıkça sorduğunu ifade ederek "Bir kişiye fiyat verdim. 500 bin TL dedim. Sanırım rakam yüksek geldi, sorduktan sonra çabuk ayrıldı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçtan Harley-Davidson Motoru Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement