Ağrı'nın Gelişmesi İçin 3T Formülü - Son Dakika
Güncel

Ağrı'nın Gelişmesi İçin 3T Formülü

Ağrı\'nın Gelişmesi İçin 3T Formülü

Tekinarslan, Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı'nda Valilikçe düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda ilin kalkınması için üç alan belirlediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

13.05.2013 10:50

Ağrı'nın Tarım ve Hayvancılık, Turizm ve Ticaret alanlarında ciddi bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Vali Tekinarslan, "bizim yapmamız gereken sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmak ve bunları doğru bir şekilde değerlendirmek. Ağrı bu noktada çok şanslı. Tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli imkanlara sahibiz. Ama bunu profesyonel düzeye getirememişiz. Geçenlerde bunun için geniş katılımlı bir çalıştay düzenledik. Yine Kültür ve Turizm Danışma Kurulu'nu oluşturarak bu alanda çalışmalara başladık. Bu gün bu konunun bütün muhataplarını bir araya getirerek çalıştay düzenliyoruz. Buradaki amacımız bir yol haritasının ortaya çıkmasıdır" diye konuştu.

Ağrı'nın başta Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Nuh'un Gemisi'nin İzi ve Ahmed-i Hani'nin Türbesi, Diyadin Kaplıcaları başta olmak üzere önemli turistik değerlere sahip olduğuna değinen Vali Tekinarslan, "geçmiş dönemlerde hem güvenlik kaygısı hem de ihmalkârlıktan kaynaklı bu değerlere sahip çıkılamamış. İlimizin turizm nitelikli değerlerinin yeterince gelişmediğini, kültürel varlıkların yeterince tanıtılmadığını, tarihi eserlerin yeterince keşfedilmediğini, arkeolojik çalışmaların neredeyse hiç yapılmadığını görmekteyiz. Bu çalışmalarımız bundan sonraki süreçte daha sağlıklı işlerin olması için bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı.

Vali Tekinarslan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu saray kurulduğundan bugüne çok zaman geçti. Savaşlar oldu, işgaller oldu, terör olayları oldu. Ama ne olursa olsun ne bizim İshak Paşa'da var olmamızı engelleyebildi, nede birlikteliğimizi engelleyebildi. İnşallah bu birliktelik, bu varlık, bu kudret sonsuza kadar devam edecek ve bizde sahip olduğumuz değerleri hep birlikte sonsuza kadar yaşatmaya, gelecek nesillere çok daha aydınlık ve çok daha huzurlu bir ülke bırakmaya, barış ve huzurun dünyadaki temsilcisi olmaya devam edeceğiz"

Programda konuşan Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan ise, Ağrı Dağı'nın üzerindeki bulutların artık kalktığını belirtti.

Kotan, "Ağrı Dağı'nın onurlu ve dik duruşunu dünyaya kardeşlik ve huzuru getirerek gösteriyor. Artık ülkemizde birisinin Kürt veya birisinin Türk olmasından dolayı dışlanmadığı, herkesin birbirini sevdiği, her birey kardeşçe bir arada yaşadığı bir ortamın içindeyiz. Ağrı Dağı'nda bugüne kadar çok ciddi sıkıntılar yaşandı, birbirimizi sevdiğimiz halde kavga ettiğimiz, düşman olduğumuz anlar yaşandı. Bu geçmişin umutsuzlukların yok edildiği ve geçmişteki olumsuzlukların belki bir daha akla daha getirilmeyeceği yepyeni bir sayfa açtık. İnşallah ilimizi tanıtma vesilesiyle bu kardeşlik ve beraberliği dünyaya tanıtacağız" dedi.

İl Turizm ve Kültür Müdürü Muhsin Bulut ise, " Doğubeyazıt'a Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı Dağcılık Meslek Yüksek Okulu'nun açılması ile ülkemizde daha çok alaylı olarak devam eden dağcılık sektörüne nitelikli personel kazandırılması sağlanacağını kaydetti.

Öğrenciler bu okulda yabancı dil, malzeme bilgisi, ilk yardım, yöre kültürü gibi konularda eğitim alacağını belirten Bulut, "Bu Türkiye dağcılık sektörüne yeni bir soluk kazandıracaktır. Bununla beraber Ağrı Dağı eteğine Nuh'un Gemisi temalı bir müzenin açılması ülke ve bölge imajı ve potansiyeli için büyük bir değerdir. Hong Kong da bulunan Nuh'un Gemisi ciddi bir örnek teşkil etmektedir. Bugünkü çalıştayımız bundan sonra yapacağımız planlamalar, yatırımlar için yol gösterici olacaktır" dedi.

Programa Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Yeni Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Ağrı AK Parti Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Taş, Serka Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, akademisyenler, turizm acentaları, dağcılar ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı'nın Gelişmesi İçin 3T Formülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement