Ahıska Türkleri, Ak'den Yardım İstedi - Son Dakika
Güncel

Ahıska Türkleri, Ak'den Yardım İstedi

Ahıska Türkleri, Ak\'den Yardım İstedi

Dünya ahıska Türkleri Birliği (DATUB) Genel Başkan Vekili Prof.Dr. İlyas Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Burhan Özkoşar, Avrupa Konseyi'nde (AK) Ahıska Türklerin sorunlarını AKPM Başkanı Anne Brasseur ile paylaştı.

09.04.2014 12:49

Dünya ahıska Türkleri Birliği (DATUB) Genel Başkan Vekili Prof.Dr. İlyas Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Burhan Özkoşar, Avrupa Konseyi'nde (AK) Ahıska Türklerin sorunlarını AKPM Başkanı Anne Brasseur ile paylaştı.

Başkan vekili Prof. Doğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur'e Gürcistan'ın Ahıska Türklerine dönüş taahhütünü yerine getirmediğini hatırlattı. Başkan Prof.Dr. İlyas Doğan, şöyle devam etti:

"Burada Gürcistan'ı şikayet etmeye gelmedik. Amacımız; Gürcistan devletinin 1999 yılında AK ile yapmış olduğu dönüş taahhütünü yerine getirmesini istiyoruz. Gürcistan Ahıska Türkleri'nin dönüş yolunu oyalayıp engelliyor. Gürcistan dönüş yasası çıkarmasına rağmen Ahıska Türkleri'nin ülkelerine dönmesi engelleniyor. AK üye ülkelerin Gürcistan'ın da üye olduğu İnsan Hakları Komisyonu anlaşmalarına uymasını istiyoruz. Pazartesi günden itibaren AK kulislerinde Ahıska Türklerinin dönüşü için Avrupalı parlamenterlerle temas kuruyoruz. Sorunlarımızı anlatıyoruz. Ahıska Türkleri'nin yurttaşlık sorunu bir an evel çözülmeli. Kırım'da yaşanan krizle beraber Ahıska Türkleri'nin uykusu kaçtı. Yaşananlar hepimizi tedirgin ediyor."

Genel Başkan Yardımcısı Burhan Özkoşar da, şöyle konuştu:

"Sorunlar için AK'den yardımcı olmasını istiyoruz. Gürcistan heyeti ile görüşme taleplerimiz her seferinde çevriliyor. Sorunları gündeme getirmek için Ankara ve Strasbourg'ta Gürcistan Büyükelçilerine defalarca mektup yazdık cevap alamadık. Artık dönüşün yolu açılmalı."

AKPM başkanı Lüksemburglu Anne Brasseur "Ahıska Türkleri hakkında bilgim yok. Ama bu sorunu Gürcistan delegasyonu ve AKPM sunacağım" diyerek sorunların giderilmesi için çalışacağını söyledi . DATUB yetkilileri Çarşamba günü AK'de AK İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieles ve diğer AK yetkililerle Ahıska Türkleri için temaslarda bulunacaklarını bildirdi. - Strasbourg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahıska Türkleri, Ak'den Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement