Ahşap Fuarı Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

Ahşap Fuarı Kapılarını Açıyor

Ahşap Fuarı Kapılarını Açıyor

Vali Erdoğan Bektaş, 3'üncüsü yarın başlayacak olan Kastamonu Ahşap Fuarı'nda yapılan son hazırlıkları yerinde inceledi.

05.09.2013 00:16

Kuzeykent kapalı pazaryerinde gerçekleştirilecek fuarla ilgili Yardımcısı Ömer Faruk Ateş'ten bilgi alan Vali Bektaş, Kastamonu'yu ahşabın adresi yapmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Fuarın hedefledikleri noktaya doğru ilerlediğini söylemenin mümkün olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş fuarın organizasyonunu gelecek yıl Ticaret Odası'na vermeyi düşündüklerini açıkladı.

Ahşapta modanın, piyasa ve pazar eğilimlerinin ayrıca yeni trendlerin Kastamonu'dan doğmasını yayılmasını arzuladıklarının altını çizen Vali Bektaş, Fuar yeri düşünmüyoruz. 10 sene buradayız. Fuar yapmak demek fuar alanı yapmak demek değil, çok fuar alanları gördüm ama içleri boş. Üç yıldır bir işin içindeyiz, işin şekli her geçen yıl değişiyor. Duygularımız heyecanımız iyi yönde. Başlangıçta hedeflediğimiz yere doğru fuarın geliştiğini söyleyebiliriz. Fuarcılık doğrusu bizim işimiz değil, Özel sektörün işi. Biz en azından önümüzdeki yıl bu fuarı Ticaret ve Sanayi Odası'na devretmek istiyoruz. Onların bu işi bizden daha iyi geliştireceğini düşünüyorum. Fuarın içinin doldurulması kesinlikle özel sektörün işi. Ahşap konusunca mobilya konusunda iş yapan firmaların mutlaka gelişmesi gerekiyor. Kendilerini geliştirmeleri lazım, Kapasitelerini arttırmaları lazım. Önceleri fuara katılmaları için biz insanların ayağına gidiyorduk şimdi onlar geliyor. Onlar bizi zorluyor. Artık hiç kimse böyle bir kulvardan vazgeçrneyi göze alamaz. Hiç kimse vazgeçme ihtimalini kabul etmiyor. Herkes gelişerek devam etmesini istiyor. Şehirde genel bir kabul var bu konuda. Şehirde görünmeyen o ahşap varlığı fuarda görünür hale geliyor. Bizlerde firmalarda kendilerini geliştirecekler. İlginç yeni fikirlerle tüketicilerin karşısına çıkacaklar. Artık profesyonel ve marka firmalarda fuarla çok yakından ilgileniyor ve takip ediyorlar. Bu işi yapan arkadaşlarımız büyük firmalarla iş yapmaya başladılar. Mudo ve Çilek gibi firmalarla diyaloglarımız sürüyor. Ahşapta raconu Kastamonu kesecek.

Kastamonu ahşapla anılır hale gelecek. Bu konuda bir ikinci rakibimizde olmayacak. Bana bu fuarı keşke Ankara veya İstanbul'da yapsaydın diyorlar. Ama ben karşı çıkıyorum. Çünkü bu fuar Kastamonu'da olacak. Ahşabın meraklısı, heveslisi buraya gelecek ve Kastamonu'da bulacak. Hedefimiz budur. Yoksa ki biz bunu başka yerlerde daha iyi şartlarda yapabilirdik. Ama onun getirisi kısa vadeli olur. Biz burada bir maya tutturmaya çalışıyoruz. Biz bu yola ısrarla devam ediyoruz. Biz bu yola ısrarla devam ediyoruz. Umarız Kastamonu'da bu yolda ısrarcı olur. Ahşabın adresi Kastamonu olacak. Ahşapta racon, moda, piyasa ve pazar eğilimleri, yenilikler ve yeni trendler Kastamonu'da doğacak ve çevreye yayılacak. Yani hesabımız öyle çok ufak değil. Fuarımız çok güzel bir ortamda ve mekanda gerçekleşiyor. Burayı bize tahsis eden belediyemize ve bizlere iki hafta izin veren pazarcı esnafımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehrinde ahşaba olan eğilime duyarlı olmasını isteyen Vali Bektaş, şehirdeki iş yerlerinin tabelalarının ahşap olmasını istediğini kaydetti.

Vali Bektaş bu konuda şunları söyledi; "Ahşaba genel bir eğilim var. Doğal olana doğru ilgi artıyor. Ahşap bu yöndeki en önemli malzeme. Ben ortak kullanım alanlarındaki eşyaların ahşaptan olmasını istiyorum. İşyerlerimizin tabelalarının tamamen ahşaptan olmasını istiyorum. En azından eski şehir meydanından başlayarak yani Nasrullah ve Cumhuriyet meydanlarının çevresindeki iş yerlerinin bu yönde adım atmasını istiyoruz. Bunu belediyemizde istiyor. Bu yönde çalışmalar var" dedi.

Bu yıl üçüncüsü 5-8 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek Ahşap Fuarına yönelik çalışmalar tamamlandı.

Vali Erdoğan Bektaş'ın üzerinde titizlikle durduğu Ahşap Fuarı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kuzeykent İş Merkezi yanındaki alanda yapılacak. Toplam 43 firmanın stant açacağı fuara, geçtiğimiz yıl az sayıda katılım sağlayan Tosya ilçesinin, bu yılki fuara ilgisi de büyük. Tosya ilçesinden 10'un üzerinde firmanın bu yılki fuarda boy göstermesi bekleniyor.

Yarın saat 14.00'de kapılarını açacak Kastamonu Ahşap Fuarı, 8 Eylül Pazar günü saat 17.00'de kapanacak.

Artella, Bakış Kapak Ltd.Şti., By Royal Mobilya, Boyneroğulları, Börekçiler Ahşap Doğrama, Can Mobilya Dekorasyon, Can Mutfak Banyo, Candaroğulları Antik Mobilya, Can Halı, Çiçek Mobilya, Derya Pen, Dortek Kapı San. Tic. AŞ., Devrek Baston, Dovi, El Sanatları Eğitim Merkezi, Gülcan Orman Ürünleri San. ve Tic. AŞ., Güvenpa Orman Ürünleri, Güven Antik Mobilya, Hanedan Antik, Hayal Concept - Mobilya, Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Entegre AŞ., Klas Antik, Kaveldo, Mühendisler, Molaş Orman Ürünleri (Moldor), New Toys, Namsa, Nakkaş, N'at Collections, Oskar Mobilya, Parlak Mobilya, Safran Garden, Sedef Ahşap, Seferoğulları Or.Ür.San.Tic.Ltd.Şti., SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic.AŞ., Taşköprü Ahşap, TKS, Tosya Ağa Kaplama ve Yonga Levha Sanayi ve Ticaret AŞ., Üstün Ahşap Or.Ür.San.Tic. LTD. ŞTİ., Vesta Mutfak/ Nilşen inşaat, Yurdakul Ahşap, Zirve Mobilya, Cezaevi İş Yurdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahşap Fuarı Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement