Aile İleşitiminde '3 Z' ve '3 S' Formülü - Son Dakika
Güncel

Aile İleşitiminde '3 Z' ve '3 S' Formülü

Aile İleşitiminde \'3 Z\' ve \'3 S\' Formülü

Gönül Sohbetleri programının bu haftaki konuğu, eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu'ydu.

21.05.2013 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönül Sohbetleri'nde konuşan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, kadınların zarafet, ziyafet ve ziyaretle, erkeklerin ise sevgi-saygı, sabır ve sadakat ile ailede sevgi iletişimini arttırabileceğini söyledi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Vakkasoğlu, Esenlerliler'i "Ailede Sevgi İletişimi" konusunda bilgilendirdi. Ailede kadının önemine değinerek konuşmasına başlayan Vakkasoğlu, "Annelerin annelik duygusunun bilincinde olmasıyla aile kurtarılır" dedi. Sevgisi az olanların ailesinde ve aile içindeki iletişiminde eksiklikler olacağını belirten Vakkasoğlu, bireylerin eş seçiminde dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Eş adayında öncelikle seven bir yürek ve güvenebilecek bir ahlâk olup olmadığına bakılması gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, Allah-u Teâlâ'nın yuva yapma niyetinde olanların birbirine olan sevgilerini ve bağlılıklarını arttıracağını dile getirdi.

SEVGİ İLETİŞİMİ NASIL ARTTIRILIR?

Kadın ve erkeğin ailede sevgi iletişimini nasıl arttıracağını da aktaran Vakkasoğlu, kadınların '3 Z' kuralı ile sevgi iletişimini arttırmasının mümkün olduğunu belirtti. Vakkasoğlu'nun belirttiği bu kurala göre kadın açısından ailede sevgi iletişimi; zarafet, ziyafet ve ziyaret ile artıyor. Vakkasoğlu, kadınların yaşama biçimindeki incelik olan zarafeti, güleryüzü ve tebessümündeki ziyafeti ile gönül ziyareti dâhil her türlü ziyaretiyle, ailede sevgi iletişimini arttırabileceğini açıkladı.

Erkekler açısından ailede sevgi iletişimini artırmanın yöntemlerini de aktaran Vakkasoğlu, bunun da '3 S' kuralı ile mümkün olduğunu söyledi. '3 S' kuralını; sevgi-saygı, sabır ve sadakat şeklinde açıklayan Vakkasoğlu, ilk kural olan sevgi ve saygının birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade etti. Peygamber Efendimiz'in (S.a.v) "Sabır, imânın yarısıdır" diye buyurduğunu vurgulayan Vakkasoğlu, eşlerin sadakat konusunda da çok hassas davranması gerektiğini kaydetti.

Uzun yıllar evli kalan çiftlerin gün geçtikçe birbirine benzediklerini de belirten Vakkasoğlu, bu durumu 'Sevgi iletişiminin gücü' diye tanımladı. Dinleyenlere kendilerine eşlerinin halleriyle hâllenip hâllenmediklerini sormalarını tavsiye eden Vakkasoğlu, eşlerin birbirlerinin halini anlaması gerektiğini de vurguladıktan sonra sözlerini noktaladı. Vakkasoğlu, konuşmasının ardından dualar eşliğinde programını sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aile İleşitiminde '3 Z' ve '3 S' Formülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement