AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Rektörü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Rektörü Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Rektörü Ziyaret Etti

Çözüm süreci ile ilgili bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Muş'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ı ziyaret etti.

22.06.2013 15:40  Güncelleme: 15:41

Çözüm süreci ile ilgili bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Muş'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve bir gurup milletvekili Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç'ı makamında ziyaret etti. Muş'ta bulunma nedenlerini açıklayan Menderes Türel "Çözüm sürecini halkımıza anlatmak ve halkımızın ne düşündüğünü öğrenmek için buralardayız. Ciddi bir programla geldik. Çok çeşitli kesimlerle konuşacağız, buluşacağız. Bu bağlamda Üniversitemizi ve Sayın Rektörümüzü de ziyaret etmek istedik. Sağ olsunlar bizi çok misafirperverce karşıladılar" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve tartışılan konunun önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç "Ateş düştüğü yeri yakar. Terör sorununda en büyük acıyı ve zararı bu bölgenin insanları yaşadı. Bir yılın büyük bir bölümünü kepenk kapatarak geçiren bir esnafı, bir yerden bir yere emniyetli bir şekilde gidemeyen vatandaşı bir düşünün! Çözüm süreci ile birlikte insanlarımızda büyük bir umut oluştu. Herkes geleceğe daha farklı bakıyor ve huzur istiyor artık. Bizde bu süreçte Üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'de ilk defa Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kurduk ve şu anda da Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans öğrencilerine eğitim veriyoruz. Sürece bu şekilde katkılarımız devam edecek ve inanıyorum ki süreç her şeye rağmen başarıyla sonuçlanacak." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç ziyaret sonunda misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Rektörü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement