AK Parti ve MHP'den Ortak Teklif - Son Dakika
Güncel

AK Parti ve MHP'den Ortak Teklif

AK Parti ve MHP\'den Ortak Teklif

Yerel seçim tarihinde anlaşan AK Parti ve MHP, ortak teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu.

27.09.2012 17:34  Güncelleme: 18:46

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi ile yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifleri, AK Parti grup başkan vekili Nurettin Canikli ile MHP grup başkan vekili Mehmet Şandır, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'na verdi.

Canikli, yerel seçimlerin öne alınması konusundaki teklifler üzerinde MHP ile yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını belirterek gerekli imzaların da toplandıktan sonra teklifin verildiğini ifade etti.

MECLİS AÇILIR AÇILMAZ GÜNDEME GELECEK

Anayasa değişikliği teklifinin, Meclis açıldıktan sonraki ilk haftada TBMM Anayasa Komisyonu'nda sonraki ikinci haftada da Genel Kurul'da görüşülmesinin öngörüldüğünü bildiren Canikli, Genel Kurul'da ilk tur görüşmelerinin 9 Ekim Salı, ikinci turun ise 12 Ekim Cuma günü yapılmasının planlandığını anlattı.

Şandır da "MHP'nin gerekçesi, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan seçimlerin kış şartlarında çok ağır geçmesi ve çok müessif bir kazayla, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu seçimlerden önce helikopter kazasında kaybetmiş olmamızdır. Biz 27 Ekim'e alınmasını hem konuyla ilgili tartışmaların bitirilmesi, hem de kolay, rahat, katılımı yüksek seçimin yapılmasını talep ettiğimiz için böyle bir şeyi kamuoyunun bilgisine sunduk" dedi.

ŞANDIR: MHP TAM, AKP'DE FİRE VAR

Canikli'nin, teklifin 256 AK Parti, 51 MHP milletvekilinin imzasıyla verildiğini söylemesi üzerine Şandır'ın, "Biz tamız, anlaşılıyor ki AKP'de fire var. Bu MHP'nin farkıdır" demesi ise gülüşmelere yol açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti ve MHP'den Ortak Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement