AK Partili Başkan Cami İsrafını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

AK Partili Başkan Cami İsrafını Eleştirdi

AK Partili Başkan Cami İsrafını Eleştirdi

AK Partili Ordu Belediye Başkanı; ihtiyaç olmayan yerlere cami yapımını eleştirip, israf olarak değerlendirdi.

23.11.2015 16:28  Güncelleme: 17:27

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, ihtiyaç olmayan yerlere milyonlarca lira harcanarak yapılan çok katlı camilerin israf olduğunu savunarak, Ordu'da bundan sonra tek tip, yöresel mimariye uygun ucuza mal edilebilecek cami yapılması yönünde ilçe belediye başkanları ve muhtarlara çağrıda bulundu.

İSRAFA DİKKAT ÇEKTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde Vali Konağı yanındaki çam ağaçlarının bulunduğu sahil kesimde düzenlenen mescit, dualarla bugün hizmete girdi. Ordu'nun İkizce ilçesindeki 450 yıllık çivisiz Laleli Cami'den esinlenerek 168 metrekare alan üzerine inşaa edilen 90 kişilik Altınordu sahil mescidinin çivisiz ve ahşaptan 280 bin TL'ye yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz cami israfına dikkat çekti.

KENDİSİNDEN YARDIM TALEP EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Ordu'nun bir ilçesinde cemaati az olan yerde çok katlı cami yapıldığını, 2.5 milyon TL harcanan caminin tamamlanması için 1 milyon TL'ye daha ihtiyaç duyulduğunu, kendisinden de yardım talebinde bulunulduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, bu örnekle cami israfına dikkat çekip ilçe belediye başkanları ve mahalle muhtarlarına tek tip ahşap cami için çağrı yaptı.

"YER GÖSTERİN DERHAL YAPALIM"

Belediyeye yer gösterilmesi halinde hizmete açtıkları mescit gibi ihtiyaca yönelik tek tip camiler yapabileceklerini belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Bizim bir ilçemiz, ilçesini vermeyeyim deşifre olmasınlar. 'Bana yardım eder misin?' diye talepte bulunuyorlar. Ben de diyorum ki 'kaç kişilik cemaati', 'Çok kalabalık efendim' diyorlar. 'Cuma'da kaç kişi gelir?' diyorum. 'En az 30 kişi geliyor'. Şurada 90 kişi aynı anda namaz kılabilecek mahiyette, tamamı ahşap yöremizin mimarisine uygun bir şekilde yapılmış. Buradan bütün mahalle muhtarlarımıza, özellikle belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Yerini gösterin şu cami konusunda da tek tip, bölgemizin mimarisine uygun ne kadar proje varsa bunun gibi uygulamaya gayret gösterelim. Bu bizim milli eserimiz, değerimiz. Bu değeri hem yaşatalım, hem koruyalım, hem de yapımı konusunda bundan sonra diğer mahallelere, ilçelere örnek olalım. Bize yerini gösterin, Diyanet'e ek kadro ve gerektirmeyecek maliyette ise biz derhal yapalım."

Daha sonra dualarla ibadete açılan mescitte açılışa katılanlar toplu öğle namazını kıldı. Öğle namazını açılışa katılan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu kıldırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Başkan Cami İsrafını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Asi: Okul yapmiyor mallar ha bire cami yapiyor. Ancak koyun yetistirince oylar garanti 25 20 Yanıtla
  • Kartal 47: Yazıklar olsun sana birde AKP li sin 0 38 Yanıtla
    adim adim: Haberin içeriğini okumayi dene bide zor olucak senin için ama 2 0
  • niktrdan: bunu başkası söylese dinsiz ilan edersiniz 8 11 Yanıtla
    adim adim: Sanada aynı tavsiye haberin içeriğini oku başlık okuyup yorum yapmayın 0 1
  • mahir: Allah allah bu zubuklerin içinden böyle adam çıkarmı hayret 14 2 Yanıtla
  • çatlak ses: Evet cami yapımı nı da belediye başkanı eleştiriyor çünkü bu zavallı aklimla secildim zannediyor ama unutmayın uzun adam olmasa bu zavallı lar muhtar bile olamazlar çok değil 20 yıl önce çok büyük denilen cami yaptirdikgelgorki şimdi cemaat karda kiststadisarida kiliyordu yani cami küçüldü ekleme yaptık estetik gitti o beyefendi ucuza yapacakmiskacyil sonra yenileyecekonuda söylesin belediye işleri ile ugrassinherkesgorevini yapsın onun mantığına göre bazı yerlere duble yol lüks yapilmasinmicevap veremez 3 Havalimanı şimdilik bize lüks yapilmasinmicevap veremez erkekse versin 3 köprü lüks yapilmasinmicevap veremez erkekse bunlar lüks desin yok ona göre bunlar lazım neden lazım olsunki olanla idare edelim ondan başkan olmaz uzun adam sayesinde seçiliyor kendini nimetten saymis kusura bakma isinebakacaksin cami ile ilgili yerler ilgilensin 2 13 Yanıtla
  • delikanlı: Aç açık insanlara bir ev yapsanız yaradan daha razı olur gösteriş nerde AKP orda 7 8 Yanıtla
  • õzlem : sana yol gõzüküyor 2 12 Yanıtla
  • yakamoz: kuş uçmayan çamlıca tepesine bile tayyip efendi ultra lüks cami yaptı :)))))))) ee başka türlü parayı nerden götürecekler.her akpli imansızdır bunu böyle bilesiniz 8 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement