Ak Partili Kadınlardan, 'Çocuğuma Dokunma' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Kadınlardan, 'Çocuğuma Dokunma' Eylemi

Ak Partili Kadınlardan, \'Çocuğuma Dokunma\' Eylemi

AK Parti Kadın Kolları, çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla "Çocuğuma Dokunma" sloganıyla eylem düzenledi.

10.05.2014 16:18

Eminönü Meydanı'nda toplanan kadınlar, Galata Köprüsü korkuluklarına kurdele bağladı. AK Parti Kadın Kolları, çocukların istismar edilmesine karşı çıkmak "Çocuğuma Dokunma" sloganıyla eylem düzenledi. Eminönü Meydanı'nda bir araya gelen ve ellerinde, "Çocuk ihmal ve istismarına hayır" yazılı pankart taşıyan AK Partili kadınlar, buradan Galata Köprüsü'ne yürüdü. Eylemci kadınlar, köprünün koruluklarına, "Çocuğuma dokunma" yazılı kurdeleler bağladı.

Toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak için bu kampanyayı düzenlediklerini ifade eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Özlem Zengin, "Bir kampanya başlatıyoruz. Çocuğuma dokunma Kampanyası. Yarın Anneler Günü. Bugün ve yarını hep mahzun geçiren kadınlar var. Bu sebebi evlatlarının cinsel olarak, fiziksel olarak zarar görmüş olması ve hatta çok hunharca hayatlarını kaybetmiş olması. Biz bu anlamda kadınları bilinçlendirmek için, 'Bu olayların yaşanmaması için neler yapılabilir' düşüncesiyle bir kampanya yapıyoruz. Bunun iki ayağı var. Birincisi bilinçlendirme kampanyası, bir diğeri ise bir milyon örgütlü kadına ‘Çocuk ve Hukuk’ başlığı altında yapılacak eğitim çalışması" şeklinde konuştu.

Bazı kadınlar ise eşlerini döven ve çocuklarına tecavüz edenler için idam kararının geri gelmesini istedi.Yağışla havaya rağmen yoğun katılımın olduğu eylemde kadınlar, Karaköy'e doğru yürüyerek köprü korkulukları boyunca kurdele bağladı.

İLYAS KAÇAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Kadınlardan, 'Çocuğuma Dokunma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement