"AKAB İş Başında" Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

"AKAB İş Başında" Sahnelendi

"AKAB İş Başında" Sahnelendi

Amasya Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Atilla Özgen'in yazıp yönettiği "AKAB İş Başında" isimli oyun ilimiz İris Sahne ve Gösteri Sanatları merkezi oyuncuları tarafından sahnelendi.

14.03.2014 10:27

Amasya Belediyesi ve AKAB işbirliğiyle çocuklarda Geri Dönüşüm bilincini oluşturmak üzere başlatılan, "Ambalajını Getir Tiyatronu izle" sloganıyla sunulan, Sosyal Sorumluluk Projesi "AKAB İş Başında" Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Gala gösterisini yaptı.

Oyun çöp olarak tanımlanan atıkların geri dönüşüm ile tekrar doğaya kazandırılmasının mümkün olduğuna vurgu yapıyor.

Oyun ve proje ile ilgili bir açıklama yapan Amasya Katık Bertaraf Birlik Müdürü Çevre Yük.Müh.Maşide Bütüner; "Projenin amacı çocuklarda çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak. Oyun ilimiz ilk kademe öğrencilerine Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür merkezinde sahnelenecek. Proje kapsamında toplam 6000 ilkokul öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz. Oyunu ücretsiz olarak sahneliyoruz ancak çocuklarımızın oyunu izleyebilmeleri için bilet yerine Plastik,Cam, Metal ve Kağıt gibi ambalaj atığı getirmelerini istiyoruz. Geri Kazanım bilinci kazandırmak için yapılan bir tiyatro gösterisi. Ben bu projenin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen,bizlere cesaret veren proje mimarımız Belediye Başkanımız sayın Cafer Özdemir'e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca projede bizimle iş birliği yapan İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne, Amasya Üniversitesi Rektörlüğüne, Oyunu sahneye koyan İris Sanat Tiyatrosuna ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'AKAB İş Başında' Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement