Akçakale'de Ramazan Yardımları Aralıksız Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de Ramazan Yardımları Aralıksız Devam Ediyor

Akçakale\'de Ramazan Yardımları Aralıksız Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Akçakale belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yaklaşık, Bin 500 dar gelirli aileye gıda yardım kolisi dağıtmaya devam ediyor.

29.06.2015 10:01  Güncelleme: 10:02

Ramazan'ı Şerif ayı öncesi, ekonomik gelir düzeyi iyi olmayan Suriyeli ve Türk ailelere yardımı bir gelenek haline getiren Akçakale Belediyesi, bu yıl da Ramazan Ayında yardıma muhtaç yaşlılar,engelliler ve dar gelirli olduğu tespit edilen Bin 500 aileye erzak paketi ulaştırıp dualarını alıyor.

Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan ve belediye bağlı ekiplerce önceden hazırlanan yardım kolileri akşam ezanın ardından Akçakale belediye meclis üyesi Hacir Gündüz ve Akçakale belediyesi destek hizmetler Müdürü İbrahim Akkurt'la beraber Türk ve Suriyeli ihtiyaç sahipleri ailelerin evlerine giderek vatandaşlarla sohbet ediyor.İstek ve sorunlarını dinliyor, bayanlara çocuk bezi,çocuklara oyuncak ve gıda yardım paketlerini teslim ediyor.

Ramazan bitimine kadar dağıtımı sürecek olan gıda yardım paketlerinde Sıvı yağ,Pirinç, Çay şekeri,Mercimek, Makarna,Bulgur,Nohut,Kuru fasulye,Domates salçası olmak üzere belediye ekipleri tarafından kontrol edilerek hazırlanıp Dar gelirli Tük ve Suriyeli ailelere teslim ediliyor.

Yapılan Ramazan yardımlarıyla ilgili Ayşenur Ayhan yaptığı konuşmada; "Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla,Akçakale belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık Bin 500 gıda yardım paketini Suriyeli ve Türk vatandaşı kardeşlerimize dağıtıyoruz.Ev ev kapı kapı dolaşarak onlarla sohbet edip sorunlarını dinliyoruz. Gıda yardımlarında bulunuyoruz.Ayrıca Akçakale belediyesi Her akşam İftar çadırı düzenliyor,iftar çadırında belediye başkanı eşim Abdulhakim Ayhan la beraber Suriyeli ve Türk vatandaşı kardeşlerimizle beraber yemek yiyoruz. İstişare ediyoruz,sorunlarını dinliyoruz,yemeğin ardından belediyemiz tarafından çok güzel çeşitli etkinlikler düzenleniyor,gelen misafirlere özellikler Suriyeli misafirlere bir nebze de olsa moral vermeye çalışıyoruz.Gönül ister'ki Suriye de yaşanan bu savaş bir an önce bitmesi Suriyeli misafirlerin yurtlarına evlerine barış huzur içinde dönmeleridir.Ben herkese tekrardan mübarek ramazan ayını kutluyorum.Bu mübarek Ramazan ayı hürmetine ülkemize barış ve huzur getirmesini yüce Rabbimden niyaz ederim" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akçakale'de Ramazan Yardımları Aralıksız Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement