"Akıllı Merkezler Projesi" - Son Dakika
Güncel

"Akıllı Merkezler Projesi"

"Akıllı Merkezler Projesi"

SODES,"Akıllı Merkezler Projesi" öğrencilerin hayallerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

21.11.2012 14:12

Siirt Merkez ve ilçelerde bulunan okuma salonları, yüzlerce öğrencinin hayallerine ulaşmalarına, ücretsiz eğitimle yardımcı oluyor.

Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim Ve Dayanışma Derneği'nin Hazırladığı Ve Sosyal Destekleme Programı (Sodes) Tarafından Teşvik Edilen "Sodesten Akıllı Merkezler" projesi kapsamında, dar gelirli ailelerin öğrencilerine, okuma salonları aracılığı ile ücretsiz eğitim veriliyor.

Okuma Salonları; İl Merkezinde 7, lçelerde ise 13 okuma salonu ile 2000 öğrencinin hayallerine ulaşmasında destek sunuyor.

İl Merkezinde, "Sodesten Akıllı Merkezler" projesi kapsamında kurulan, akıllı merkezleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali vekili Gürbüz saltaş, Ziyaret esnasında ödevlerini yapmak ve çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere merkezin Bilişim sınıfında bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Vekili Saltaş burada yaptığı konuşmada,"bu mekezlerin yaygınlaşarak daha fazla öğrenciye hitap etmesinin yararlı olacağını belirterek, bu proje, dar gelirli ailelerin umudu, ayrıca şehrin kenar semtlerinde yaşayan ve yeterli maddi imkanı bulunmayan çocukları hitap ettiğini söyledi.

"Siirt Okuyor" kitap okuma kampanyası çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Vali Vekili Gürbüz Saltaş, Merkezin Kütüphanesinde kitap okuyan öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek, okullarında fazla kitap okuyan öğrencilerin de ödüllendirileceğini belirtti.

Sekbilder Okuma Salonları Genel Koordinatörü Ali Dutar ise; Maddi imkansızlıklar nedeni ile dershanelere gidemeyen öğrencilerin, hayallerine ulaşmalarına yardımcı olduklarını belirterek, geçen yıl merkezlerimize devam eden öğrencilerin SBS'de, % 90 kazanma başarısı gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Akıllı Merkezler Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement