Aksaray'da 4 Yatırımcıya 40 Bin Metrekarelik Arsa Tahsisi - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da 4 Yatırımcıya 40 Bin Metrekarelik Arsa Tahsisi

Aksaray\'da 4 Yatırımcıya 40 Bin Metrekarelik Arsa Tahsisi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 Yatırımcıya 40.000 Metrekarelik arsa tahsisi yapıldı.

27.10.2013 16:19  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok Başkanlığında; Aksaray Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar'ın katılımıyla yapıldı.

Valilik Makamında yapılan toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Selami Altınok, Aksaray'a yatırımların devam ettiğini söyledi.

Sabancı ve Japon ortaklığıyla Aksaray'da yapılacak büyük yatırım müjdesini daha önce verdiklerini belirten Vali Altınok, toplam 960 bin metrekare alanın tahsisi için işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Aksaray'da geleceğini iyi gören, kazanacağını bilen yatırımcıların Aksaray'da yatırım yapmanın avantajlarını da gelip gördüğünde hemen parsel talebinde bulunduğunu ifade eden Vali Selami Altınok, yaptıkları yönetim kurulu toplantısında 4 yeni yatırımcıya toplam 40 bin metrekare parsel tahsisi yaptıklarını söyledi.

Aksaray'da çok güzel günler yaşadıklarını Aksaray'ın adeta dörtnala gittiğini vurgulayan Vali Altınok açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Aksaray adına güzel günler yaşıyoruz. Yani hızlı bir şekilde koşuyor Aksaray, dörtnala gidiyor. Aksaray'a yapılması planlanan 400 yataklı devlet hastanesinin de ihale işlemleri başladı. Şehrimize 400 yataklı gerçekten çok modern Türkiye cumhuriyeti devletini şanına ve Aksaraylı hemşerilerimize yakışır mahiyette bir hastane yapılacak. Onun mutluluğunu da bütün hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bundan 5-10 sene sonra Aksaray gerçekten Türkiye'deki parmakla gösterilen ender vilayetlerden bir tanesi olacak. Allah ömür verirse hep beraber bu güzel günleri göreceğiz 'dedi.

Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaptığı açıklamasında 100 kişinin daha istihdamının sağlanacağı 40 dönüm civarında arsa tahsisini gerçekleştirdiklerini bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Aksaray'ın başta 5084 sayılı teşvik yasası arkasından çıkan yeni teşviklerle beraber bir cazibe merkezi olmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'a gelen büyük yatırımcıların ulusal ve uluslararası yatırımcıların yatırım için Aksaray'ı tercih etmesinin önemli bir gösterge ve güven kaynağı olduğunu söyledi.

Büyük yatırımların Aksaray'ı daha da cazibe merkezi haline getirdiğini belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta; 'Doğuş grubunun buraya yatırım yapması, Sütaş, son olarak Japon ve Sabancı grubunun buraya büyük yatırım yapması buna benzer mersedesin burada olması Aksaray için olumlu imaj oluşturuyor. Yatırım yapmak isteyenler 'Bu insanlar boşa yatırım yapmaz' diye düşünüyor. En son burada Japonlarla Sabancı grubu yatırım yaparken minimum altı ay burada inceleme yaptılar. Dolayısıyla bu holdingler bu yatırım grupları yatırım kararı alıyorsa Aksaray'ın yatırıma en uygun illerden birisi olduğunu görüyorlar. Dışarıdaki Aksaray algısı bu. Aksaray'ımız için bu çok önemli gösterge ve güven kaynağı. Tüm bu süreçlerde elbirliği ile Sayın Valimiz başta olmak üzere OSB yönetim Kurulumuz, Aksaray milletvekillerimiz ile birlikte Aksaray'ın daha iyi yerlere gelmesi için gayret ediyoruz.'diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksaray'da 4 Yatırımcıya 40 Bin Metrekarelik Arsa Tahsisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement