Aksaray'ın Somuncu Baba Ekmeği Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Aksaray'ın Somuncu Baba Ekmeği Büyük İlgi Görüyor

Aksaray\'ın Somuncu Baba Ekmeği Büyük İlgi Görüyor

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'ndeki Somuncu Baba fırınında ekmek üretimi ve satışları başladı.

08.10.2013 18:37  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Nevzat Palta'nın talimatı üzerine Somuncu Babanın manevi atmosferine has bir şekilde üretilen ekmekler vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada sınırlı sayıda üretilen Somuncu baba ekmeğine çok aşırı bir talep olduğunu belirterek şunları söylediler " Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta'nın talimatı ile Somuncu Baba Külliyemizdeki fırınımızda Somuncu babaya has özel ekmek üretiyoruz.

Bu ekmeklerin özelliği patates unu, bal, mısır unu ve zeytinyağından yapılmasıdır. Fırınımız Haftanın 7 günü sabah 05.00 den akşam 17.00'ye kadar açık bulunmakta ve vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamaktadır. Somuncu Baba ekmeğini tadan Vatandaşlarımız özel araçlarıyla bile uzak yerlerden gelerek ekmek alıyorlar.

Amacımız Somuncu baba ekmeğini tüm vatandaşlarımıza ulaştırmak ve tattırmaktır."

"Bu ekmeklerin özelliği patates unu, bal, mısır unu ve zeytinyağından yapılmasıdır. Fırınımız haftanın 7 günü sabah 05.00 den akşam 17.00'ye kadar açık bulunmakta ve vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamaktadır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksaray'ın Somuncu Baba Ekmeği Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement