Aksigorta, Üçüncü Çeyrekte 14,3 Milyon TL Net Kar Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Aksigorta, Üçüncü Çeyrekte 14,3 Milyon TL Net Kar Açıkladı

Aksigorta, Üçüncü Çeyrekte 14,3 Milyon TL Net Kar Açıkladı

Aksigorta, 2012 yılı üçüncü çeyreğinde 14,3 milyon TL net kar elde etti.

05.11.2012 11:22

Aksigorta, 2012 yılı üçüncü çeyreğinde 14,3 milyon TL net kar elde etti. İlk dokuz ayda 997 milyon TL prim ve 27,1 milyon TL net kara ulaşan Aksigorta, geçen yılın aynı dönemine göre prim üretiminde yüzde 16, net karda yüzde 72 oranında artış gerçekleştirdi.

Sabancı Holding'in, Belçikalı Ageas ile yaptığı ortaklıkla 2012 yılına giriş yapan Aksigorta, üçüncü çeyrekte de karlılığını sürdürdü.

Aksigorta, 2012 yılı ilk 9 ayında prim üretimini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artırarak 997 milyon liraya ulaştı. Teknik karını yüzde 137 artırarak 29,4 milyon liraya yükselten Aksigorta, net karını ise yüzde 72 oranında artırarak 27,1 milyon liraya yükseltti.

Finansal sonuçları değerlendiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Yılın başında açıkladığımız karlı büyüme stratejimiz doğrultusunda, prim üretimimizi artırırken bir yandan da karlı branşların portföydeki payını büyüttük. İlk çeyrekte açıkladığımız üzere, ürün portföyümüzü daha verimli bir dengeye oturtarak, penetrasyonu düşük ve büyüme potansiyeli yüksek olan oto dışı branşların payını yüzde 48'den yüzde 52'ye yükselttik" dedi.

Dağıtım kanallarına da yatırım yapıldığına değinen Gülen, şunları söyledi:

"Acenteler Aksigorta'nın ana dağıtım kanalı olmakla birlikte, banka kanalına yapılan yatırımların sonucu hızla alınmaya başlandı. Açıklanan son Ağustos verilerine göre, sektörün banka kanalı prim üretimi yüzde 20 artarken, Aksigorta banka kanalı prim artışı yüzde 36 olarak gerçekleşti."

Aksigorta müşterilerine en iyi, en yenilikçi hizmet ve ürünleri sunarken, sektörün gelişimine yönelik çalışmaları da sürdüreceklerini belirten Genel Müdür Uğur Gülen, "Sabancı ve Ageas gibi iki güçlü ortaktan aldığımız destekle hedeflerimize doğru ilerlemeye ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksigorta, Üçüncü Çeyrekte 14,3 Milyon TL Net Kar Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement