AKUT, kayalıklarda mahsur kalan oğlağı kurtardı - - Son Dakika
Güncel

AKUT, kayalıklarda mahsur kalan oğlağı kurtardı -

AKUT, kayalıklarda mahsur kalan oğlağı kurtardı -

Marmaris'te mahsur kaldığı kayalıklarda açlıktan ölmek üzere olan oğlak, AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

19.07.2014 00:32

Marmaris'te mahsur kaldığı kayalıklarda açlıktan ölmek üzere olan oğlak, AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Turgut Mahallesi'nde bir oğlağın kayalıklarda uzun süredir mahsur kaldığı ihbarını alan AKUT Marmaris Ekibi, bölgeye hareket etti.

Özel ekipmanları yardımıyla kayalıklara tırmanan AKUT üyeleri, oğlağın kayalıklarda sıkışmış olduğunu belirledi. Sıkıştığı yerden çıkartılan oğlak, özel bir torba içine konularak aşağı indirilip sahibine teslim edildi. Uzun süre aç kaldığı için oğlağın bitkin olduğu dikkati çekti.

AKUT Marmaris Ekibi'nden Tolga Gözüm, ekibin 4 üyesiyle gerçekleştirdikleri oğlak kurtarma operasyonunun yaklaşık 3 saat sürdüğünü söyledi.

AKUT olarak zor durumdaki tüm canlılara yardım elini uzatmaya devam edeceklerini belirten Gözüm, hayvanların mahsur kalması olaylarında sahiplerinin kendilerini riske atmadan AKUT'a haber vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu arada kurtarma operasyonu bir AKUT üyesi tarafından kameraya kaydedildi. Basın mensuplarıyla paylaşılan görüntülerde, AKUT üyelerinin oldukça sarp olan kayalıklara tırmanışı ve keçiyi sıkıştığı yerden çıkarma ve aşağıya indirme anları yer alıyor.

-Oğlak kurtarma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AKUT, kayalıklarda mahsur kalan oğlağı kurtardı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement