Alejandra Labastida Ödüllü Sergisi ile Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Alejandra Labastida Ödüllü Sergisi ile Akbank Sanat'ta

Alejandra Labastida Ödüllü Sergisi ile Akbank Sanat\'ta

Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması 2012'yi kazanan Alejandra Labastida, "Başkalarının Hayatı.

27.02.2013 07:36

Genç küratörlere destek vermek, güncel sanat alanında yeni projeleri teşvik etmek ve küratöryal çalışmalara olan ilgiyi arttırmak için geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması 2012'yi kazanan Alejandra Labastida, "Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma" (The Life of Others: Repetition and Survival) adlı projesi ile Akbank Sanat'ta.

Tarihsel eserleri ve olayları kendine mal etme, onlara atıfta bulunma, çevirisini yapma ve yeniden yaratma sanatsal stratejileri üzerine odaklanan sergi, 20 Şubat – 27 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Deleuze'ün, yasaların kapsadığı özel niteliklerin ihlali ve istisnası olarak, tekilliğe karşı duran bir güç diye tanımladığı tekrar kavramının izinden giden ve bu bağlamda tekrara dayalı çağdaş sanat uygulamalarını anlamaya yönelik yeni bir bakış açısına ulaşmayı amaçlayan sergi, kendine mal etme eyleminin parametrelerinden uzaklaşmaya çalışırken, bu parametreleri tekilliğin politik konumunun olumlanmasına yerleştiriyor.

Farklı ülkelerden sanatçıların yer aldığı sergi kapsamında, söyleşi ve performanslar düzenlenecektir.

Sergi Adı: Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma (The Life of Others: Repetition and Survival)

Küratör: Alejandra Labastida

Sanatçılar: Rossella Biscotti, François Bucher, Tania Bruguera, Jeremy Deller, Leticia El Halli Obeid, Jon Mikel Euba, Iain Forsyth & Jane Pollard, Mario García Torres, Sanja Iveković, Martin Jenkinson, Magdalena Leite, Jorge Méndez Blake, Fabio Morais, Vicente Razo, Danh Vo, Ming Wong, Artur Zmijewski.

Sergi Tarihi: 20 Şubat – 27 Nisan 2013

Yer: Akbank Sanat

Alejandra Labastida

Alejandra Labastida (Meksika, 1979) Iberoamericana Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Estetik, sanat kuramı ve felsefe konularındaki eğitimine devam ederken küratöryel araştırma ve çalışmaları, sanat ve siyasetin kesişme noktaları üzerine odaklanmaktadır. 54. Venedik Bienali'nde (2011) Meksika Pavyonu'nun asistan küratörlüğünü yapmıştır. 7. Berlin Bienali'nde (2012) "İhtiyaç Zamanlarında Küratörlük" başlıklı Küratöryel Çalıştay'a katılmıştır. Halen, 2008 yılından bu yana Küratörlük Bölümü'nde çalışmakta olduğu Meksika MUAC'ta (Üniversite Güncel Sanat Müzesi) Yardımcı Küratör olarak görev almaktadır. Yakın zamandaki küratöryel projeleri Petit mal, Ergo materia, Arte Povera, For the love of dissent ve A partir de mañana, Todo'yu içermektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alejandra Labastida Ödüllü Sergisi ile Akbank Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement