Aliağa Belediyesi'nden Üretim Yollarına Hizmet - Son Dakika
Güncel

Aliağa Belediyesi'nden Üretim Yollarına Hizmet

Aliağa Belediyesi\'nden Üretim Yollarına Hizmet

Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir işbirliğinde köylerin yolları açıldı

30.12.2013 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son beş yılda Aliağa'nın tüm altyapısını yenileyerek kentte milyonlarca TL'lik yatırım gerçekleştiren Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, köylere de hizmeti unutmadı. İki belediyenin işbirliğinde içme suyu şebekesinden dere ıslahına, su depolarının yenilenmesinden gölet temizliğine kadar çok sayıda hizmet gerçekleştirildi. Son olarak Aliağa köylerinin yolları ve arazi yolları iyileştirildi. Kırsal alanlarda üretim yollarını açarak çiftçinin yaşamı kolaylaştırıldı.

ARAZİ YOLLARI AÇILDI, ÜRETİCİ RAHAT BİR NEFES ALDI

Kırsal kalkınma alanındaki projeleriyle Aliağalı çiftçinin yaşam kalitesini artıran Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir, tarımda verim ve değer artışı sağlayacak desteklerine, köylerdeki arazi yollarını açarak altyapı hizmetleriyle devam ediyor. Ulaşımın zor olduğu köylerde yaşayan vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Aliağa Belediyesi ekipleri köylerdeki arazi yollarının açtı.

ÜRETİM YOLLARI BELEDİYEYE AİT İŞ MAKİNELERİYLE TESVİYE EDİLİYOR

Çalışmalar kapsamında Hacı Ömerli Köyü mezarlık yolu, Çaltılıdere Köyü, Kapukaya Köyü ve Yeni Şakran Beldesi'ne bağlı bazı ova yolları belediyeye ait iş makineleri tarafından düzeltilerek tesviye edildi. Çalışmaların sonunda Hacı Ömerli Köyü mezarlık yolunda 5 kilometre, Kapukaya Köyü'nde 3 kilometre, Yenişakran Beldesi'nde ise yaklaşık 25 kilometrelik arazi yolu açıldı. Çalışmalarla Aliağa köylerinde araç giremeyen yer kalmayacak. Alt yapı çalışmaları vatandaşları da sevindirdi. Ekilip biçilen tarlalara ve hayvancılık yapılan bölgelere gitmenin çok kolaylaştığını belirten vatandaşlar Aliağa Belediyesi'ne teşekkür etti.

BAŞKAN OĞUZ, "ÜRETİCİYE DESTEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ"

Her fırsatta köylerde ve beldelerde vatandaşlarla buluştuğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Çiftçimizin, üreticimizin sorununu hemen çözmek için harekete geçtik. Açılacak ve düzeltilecek yolların tespitini yaptık. Çiftçimiz için şimdi tarlasına, merasına ulaşmak çok daha kolay hale geldi. Çiftçimize, Üreticiye destekten çok mutlu oluyorum" dedi.

ALİAĞA'DA NE VARSA KÖYDE DE OLDU

Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir İşbirliğinde Aliağa köyleri de yatırımlardan ve hizmetlerden nasibini aldı. Aliağa Kent merkezinde 165 km'lik içme suyu şebekesini değiştiren İZSU, aralarında Çaltılıdere, Çakmaklı, Hacıömerli, Güzelhisar, Çıtak ve Karakuzu'nun olduğu köylerin şebekesini yeniledi. Köylerin dereleri ıslah edildi, Köylerdeki göletler temizlendi. Köylerde Yeni su kuyusu açıldı, mevcut kuyulara motopomp ve elektrik temin edildi. İhaleye çıkan Büyükşehir son olarak Aliağa ve köylerinde yer alan 36 su deposu ve kuyuyu bakımdan geçirerek yenileyecek. Sık sık Aliağa köylerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, üreticilerle bir araya gelerek sorun ve ihtiyaçlarını tespit ederek çözüm buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa Belediyesi'nden Üretim Yollarına Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement