Aliağa'da Engeller Mesleki Eğitimle Aşılıyor - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Engeller Mesleki Eğitimle Aşılıyor

Aliağa\'da Engeller Mesleki Eğitimle Aşılıyor

Aliağa Belediyesi ve Kent Konseyi'nden engellilere istihdam garantili meslek eğitim kursu

13.03.2012 10:15

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ YURTTAŞLARA MESLEK EĞİTİMİ

Aliağa'yı engelli yurttaşlar için kolay yaşanır bir kent yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren Aliağa Belediyesi, engellilerin eğitimi konusunda da Kent Konseyi ile birlikte önemli bir projeyi başlattı. Aliağa Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliğiyle, engelli yurttaşların istihdamına yönelik eğitim programı başlattı.

TELEFONLA EVDEN SATIŞ TEMSİLCİSİ OLACAKLAR

"Engelliler Meslek Eğitim Kursu" Programı kapsamında, Aliağa'da bulunan engelli ve engelli yakını yurttaşlar, Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde 120 saatlik Bilgisayar eğitimine alındı. Eğitimi tamamlayacak kursiyerler, 3 aylık diksiyon kursuna katılacak. Diksiyon kursunu da başarıyla tamamlayanlar Digitürk bünyesinde evlerinden telefonla satış temsilcisi olarak görev yapacak.

BAŞKAN OĞUZ'DAN KURSİYERLERE SÜRPRİZ ZİYARET

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bilgisayar eğitimi kursunu ziyaret ederek, kursiyerlere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz, Belediye Meclis Üyeleri Selma Orhan ve Bahar Deniz, Belediye Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar, Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş katıldı.

BAŞKAN OĞUZ "ALİAĞA'DA ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"

Aliağa'nın "engelsiz, çağdaş bir kent" olması için önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa'nın Engelli Yurttaşlarımız için engelsiz bir kent olması için 1 Ocak'ta önemli bir adım attık. 1 Ocak 2012'den itibaren yapılan tüm mimari projelerde standarda uygun engelli rampası zorunluluğu getirdik. Yol ve kaldırımları, engelli yurttaşlarımızın kullanımına uygun yaptık. Engelsiz Yaşam Park Cafe ile Türkiye'de örnek olduk. Şimdi de bu tür eğitimlerle meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Bu projemiz de Türkiye'ye örnek önemli bir çalışma olacak" dedi.

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de Aliağa Belediyesi'nin engellilere yönelik hassasiyeti sonucu önemli çalışmaların hayata geçirildiğini ifade ederek, "Gerek eğitime katkılarınız, gerekse de kentimizde yaşamın engellilerimiz için kolaylaştırılması için çabalarınıza Kent Konseyi için teşekkür ederiz" dedi.

KURS 2 HAZİRAN'DA BİTECEK, DİKSİYOK KURSU BAŞLAYACAK

120 saatlik bilgisayar eğitimi, 2 Haziran'da sona erecek. Kursta başarı gösterip sertifika alanlar, TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi'nde açılacak 3 aylık diksiyon kursuna alınacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Engeller Mesleki Eğitimle Aşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement