Alkışlar Saldıray Berk'e - Son Dakika
Güncel

Alkışlar Saldıray Berk'e

Alkışlar Saldıray Berk\'e

Kara Harp Okulu'nun 161. Dönem Mezuniyet Töreninde Genç Teğmenlerden En Büyük Alkışı Orgeneral Saldıray Berk Aldı.

30.08.2010 23:17  Güncelleme: 23:49

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumundaki törene, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve eşi Sevim Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kuvvet komutanları ve eşleri, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri, askeri ateşeler ve diğer davetliler katıldı.

Kara Harp Okulundan mezun olan 17'si kadın, 16'sı kardeş ve dost ülkelerden olmak üzere toplam 576 Harbiyeli stadyuma, "Harbiye Marşı"nı söyleyerek girdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün şeref tribünündeki yerini alması ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alayı'nın Gül'e takdimiyle tören başladı. Cumhurbaşkanı Gül, Harbiyeliler'i, "Kara Harp Okulu, merhaba" diyerek selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Ferit Güler, yaptığı konuşmada, genç teğmenlerin Harbiye'de aldıkları eğitim ve öğretim neticesinde temel askeri bilgi ve becerilerle donanmış, liderlik yeteneği, bedeni kabiliyetleri gelişmiş ve lisans düzeyinde akademik altyapı kazanmış olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Teğmenlerin gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda etmek için yemin ettiklerini vurgulayan Tümgeneral Güler, teğmenlerin aldıkları eğitimin sonunda yıldızlarını takmaya ve kılıçlarını almaya hak kazandıklarını belirtti.

"Silah arkadaşlarım" diyerek hitap ettiği genç teğmenlere de seslenen Tümgeneral Güler, bazı tavsiyelerde bulundu. Mesleklerinin fedakarlık ve feragat mesleği olduğunu ifade eden Tümgeneral Güler, sahip oldukları sorumluluk duygusunu en üst düzeye çıkarmalarını istedi.

Okuldan mezun olan misafir öğrencilere de seslenen Tümgeneral Güler, onları "şanlı yuva" Kara Harp Okulunda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Tümgeneral Güler'in "En büyük Harbiyeli, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını, hayatlarını kutsal vatan toprakları için seve seve veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz" sözleri davetliler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı.

DÖNEM BİRİNCİSİNİN KONUŞMASI

Dönem birincisi Piyade Teğmen İbrahim Erdem, "şanlı yuva Harbiye'den" mezun olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Kara Harp Okuluna girerken vatan ve Türk ulusuna hizmet için hayatlarını feda edebileceklerine dair yemin ettiklerini anımsatan Erdem, bugün omuzlarına taktıkları yıldızlarla bu yemini gerçekleştirecek olgunluğa ulaştıklarını kaydetti.

Harbiye'de aldıkları eğitim sonucunda karşılaşacakları her türlü sorunu çözme becerisi kazandıklarını dile getiren Erdem, verilecek her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti.

Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, akıl ve bilimi esas alarak, kendini devamlı yenileyen subaylar olacaklarını dile getiren Erdem, "Büyük Türk ulusu, hiç şüphen olmasın ki Büyük Önder Atatürk'ü örnek alan bizler, cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak en iyi şekilde yetiştirildik. Ulusun bölünmez bütünlüğü, refah ve mutluluğu için önümüze çıkacak engelleri aşmaya hazırız" diye konuştu.

Daha sonra teğmenlere ant içtiren Erdem, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

GÜL'DEN DÖNEM BİRİNCİSİ HEMŞEHRİSİNE DİPLOMA

Törende, daha sonra diplomalar dağıtıldı. Dönem Birincisi Teğmen İbrahim Erdem'in diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verdi.

Dönem ikincisi Piyade Teğmen Raşit Öksüz diplomasını TBMM Başkanı Şahin'in, dönem üçüncüsü Piyade Teğmen Halit Kılıf ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in elinden aldı.

Dönem birincisi Teğmen Erdem'in Kayseri doğumlu olduğu öğrenilirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'in diploma verirken uzun süre alkışlanması dikkati çekti.

DERECEYE GİREN İLK KADIN TEĞMEN

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgener

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Alkışlar Saldıray Berk'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement