Alkol Yasağından Herkes Memnun - Son Dakika
Güncel

Alkol Yasağından Herkes Memnun

Alkol Yasağından Herkes Memnun

Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı 'alkol yasağı' belirlenen 15 günlük sürenin dolması ile birlikte resmen başladı.

15.05.2012 15:12

Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı 'alkol yasağı' belirlenen 15 günlük sürenin dolması ile birlikte resmen başladı. Vatandaşın kararın alınmasından memnun kesilen cezanın miktarından ise haberi olmadığı görüldü. Bazı vatandaşlar, parayı az bulurken, kimi de bu cezanın çok olacağı görüşünü savundu.

Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı alkol yasağı kararının uygulanmaya başlaması ile birlikte ilk günde 25 kişiye ceza kesildiği bildirildi. 169 TL olarak kesilen cezadan ise vatandaşlar haberdar değil. Kabahatler Kanunu'nda yer alan 'Emre Aykırı Davranış'tan suçu işleyen kişi hakkında 169 TL para cezası kesilmesi kimine göre az olarak değerlendirilirken, kimi de için için bu cezanın çok olacağı görüşünü belirtti.

HER KÖTÜLÜĞÜN ANASI

Anıtpark'ta güneşin tadını çıkaran Halil Bakaner isimli vatandaş, cezanın iyi olduğunu söyledi. Alkolün her kötülüğün anası olduğunu dile getiren Halil Bakaner, "Keşke bu karar daha önceden

alınmış olsaydı da alkol nedeniyle gelen boşanmalar olmasaydı. Devlet bu kararı aldı ama bana göre geç alınmış bir karar" dedi.

YASAK İYİ OLDU

Üniversite öğrencisi Gökhan Kaçak, alkol almanın iyi bir tarafı olmadığını belirterek şunları söyledi: "Yasak konması iyi oldu. Çocuklara kötü örnek olmamaları açısından çok iyi oldu. Bence daha fazla ceza kesilmesi lazım"

YEŞİLAY TABELASI

Afyonkarahisar Valiliği, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla gerekli önleyici tedbirleri almak adına bu yasak kararını almıştı. Alınan kararla, kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda il merkezi, ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, her çeşit taşıma araçlarının içinde açıkta alkol içilmesi veya satılması yasaklandı. Gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan 24 saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında da alkollü içeceklerin içilmesi Afyonkarahisar'da yasaklanan yerler arasında. Bu suçu işleyenlere ise Kabahatler Kanunu'nda yer alan Emre Aykrı Davranış'tan 169 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nin önünde yer alan Yeşilay tabelası da Afyonkarahisar'ın bu konuda ne kadar hassas olduğunun bir göstergesi olarak duruyor. Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı da Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret ederek aldığı karar için teşekkür etmişti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alkol Yasağından Herkes Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement