Alo Evlat Ekibi Kutsal Topraklarda - Son Dakika
Güncel

Alo Evlat Ekibi Kutsal Topraklarda

Alo Evlat Ekibi Kutsal Topraklarda

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Alo Evlat ekibi Mekke'de Umre vazifelerini huşu içerisinde yerine getiriyorlar.

07.02.2018 09:05

Umre görevini yapan Kartepeli büyükler zaman zaman yaşadıkları mutluluk karşısında gözyaşlarına hakim olamıyorlar.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ödüllü projelerinden biri olan Alo Evlat hattı birimi bakımını üstlendiği Kartepe'li büyüklerin Umre isteklerini yerine getirdi. Yoğun programı içerisinde her fırsatta Kartepe'nin yaşayan tarihleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Üzülmez, Umre isteklerini de dikkate alarak önemli bir organizasyona imza attı.

20 GÜNLÜK UMRE

Alo Evlat Hattı ekibi tarafından bakımı yapılan ve yolculuk etmeye müsait olan 15 Kartepeliyi Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Umre'ye götürdü. Başkan Üzülmez'in önderliğinde oluşturulan kafilede 15 vatandaşın yanı sıra Alo Evlat Hattı ekibinden 5 personel Kartepeli büyüklerin bakımı ve sorumluluğunu üstlenmek üzere yer aldı. Cengiz Topel Havaalanından yola çıkan kafile önce Mekke'ye gitti. Mekke'de 16 gün kalacak olan kafile 4 gün Medine'de kaldıktan sonra yurda dönecek. Kafile kutsal topraklarda 20 gün kalacak. Alo Evlat Hattı ekibine Umre boyunca İmamlar Osman Tandoğan ve Nuri Yayla eşlik ve rehberlik ettiler.

KUTSAL YERLER ZİYARET EDİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Cengiz Topel Havaalanında toplanan Umre yolcuları Mekke'ye gittiler. Alo Evlat Hattı ekibi sabahın ilk ışıklarıyla Kabe'ye giderek ilk umre görevlerini yerine getirdiler. Kartepeli büyükler daha sonra Hudeybiye anlaşmasının yapıldığı yerde ihrama girerek umre yaptılar. Alo Evlat Hattı Umre heyeti Kâbe'ye yaklaşık 4 km. uzaklıkta, yüksekliği 500 metre civarında olan Peygamber Efendimiz ile Hz. Ebubekir'in Mekke'den Medine'ye hicret ederlerken gizlendikleri Sevr Dağı'nı, Peygamber Efendimize ilk vahinin geldiği Hira Dağı (Cebeli Nur Dağı) ve Arafat Dağı'na ziyarette bulundular. Sabaha karşı Hira Dağı (Cebeli Nur)'a çıkan Alo Evlat Hattı'nın bakımını yaptığı Kartepeli büyükler sabah namazını eda ettiler.

KARTEPELİ BÜYÜKLERİMİZ ÇOK MUTLU

Alo Evlat Hattı ile birlikte Umre yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepeli büyüklerle yakından ilgileniyor. Büyüklerimizin bizlerden istedikleri Umre görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Başkan Üzülmez "Kartepeli büyüklerimiz Cengiz Topel Havaalanından yola çıkarken gözlerinde herkesin gördüğü mutluluk Mekke'ye ulaşınca iki kat arttı. Sevinç, hüzün, mutluluk, huzur aklınıza ne kadar duygu gelirse büyüklerimizin gözlerinde görebilirsiniz. Mekke'de rahat ve huzur içerisinde Umre görevimizi yerine getiriyoruz. Büyüklerimizin her istek ve talepleriyle yakından ilgileniyoruz. Alo Evlat Hattı ekibimizde görev alan arkadaşlarımızın özverili çalışmaları burada da devam ediyor. Büyüklerimiz bizlerin baş tacıdır, onların mutlu olması bizlerin mutlu olmasıdır" ifadelerini kullandı.

OTEL – Alo Evlat Hattı ekibi umre görevini yerine getiriyorlar.

ÜZÜLMEZ – Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Alo Evlat Hattı ekibiyle gelen Kartepeli büyüklerle yakından ilgileniyor. Kartepeli büyüklerle her fırsatta bir araya gelen Başkan Üzülmez'in bu ilgisi yaşlıları çok mutlu ediyor.

HUDEYBİYE – Alo Evlat Hattı Umre kafilesi Peygamber Efendimizin 1400 sahabeyle, müşrikler tarafından umre yapılmasına karşı çıkıldığı için geri dönmek zorunda bırakıldığı Hudeybiye bölgesine giderek, ihrama girip Hudeybiye umresini yaptılar.

ASİYE AÇIKGÖZ – Alo Evlat Hattı ekibinin Umre'ye gidenler arasında Kartepe Arslanbey'de ikamet eden 92 yaşında ki Asiye Açıkgöz'e Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez özel ilgi gösteriyor.

DAĞ - Nurlu şehir Mekke'de Alo Evlat Hattı Umre kafilesi Sevr, Cebeli Nur ve Arafat dağlarını ziyaret ederek ihrama girdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alo Evlat Ekibi Kutsal Topraklarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement