Altınözü Kaymakamından HAYAD'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Altınözü Kaymakamından HAYAD'a Ziyaret

Altınözü Kaymakamından HAYAD\'a Ziyaret

Altınözü Kaymakamı ve Kırıkhan Belediye Başkanı HAYAD'ı ziyaret ettiler.

28.09.2013 10:15

Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Kırıkhan Kaymakamı Murat Sakman ve Sudi Arabistanlı Hayırsever Halil El Seleme HAYAD'ı ziyaret etti.

HAYAD merkezinde gerçekleşen ziyarette HAYAD yöneticileri ve üyeleri hazır bulunurken HAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Karataş ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ziyarette Başkan Sait Karataş Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve Hayırsever Halil El Seleme HAYAD'ın şuanda Kırıkhan'da yürüttüğü çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Başkan Sait Karataş konuşmasında; Öncelikle ziyaretinizden dolayı Sayın Altınözü Kaymakamımıza, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve hayırsever Halil El Seleme kendi şahsım ve burada bulunan arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

HAYAD olarak yaklaşık olarak 1 yıldır faaliyetlerimiz devam etmektedir. İlk başta Kırıkhan Ensar Muhacir El Ele Platformu olarak faaliyet gösteriyorduk ama gerek Suriye tarafında yaşanan gelişmeler gerekse Kırıkhan'da bulunan Suriyeliler ihtiyaçlarına daha fazla cevap verebilmek adına HAYAD platformunu kurduk. Platformumuzda önceliğimiz şuanda Kırıkhan'da bulunan ve sayıları 30 bine yaklaşan Suriyeli muhacirlere yardım ulaştırabilmek ve onlara bu zor günlerinde bir nebzede olsa destek olabilmektir.

Suriye'de kimyasal silah kullanımı ve ABD'nin Suriye'ye müdahale ihtimalinin gündeme gelmesi ile birlikte Suriye'den kaçışlar arttı. Son 1 ayda yaklaşık olarak 5 bin Suriye muhacir Kırıkhan'a geldi.

Şuanda 16 farklı mahallede 16 temsilcimiz bulunmakta, bu 16 temsilcimiz kendi mahalleleri ve görev alanları çerçevesinde her yeni gelen Suriyeli ailenin kaç kişilik bir aileden oluştuğu, nelere ihtiyacı olduğu hakkında bilgileri kayıt altına alarak yardım geldiği zaman o belirlenen adreslere ihtiyaç çerçevesinde yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz.

HAYAD'a gelen yardım kolilerini eşit şekilde paylaştırarak bugün Kırıkhan'da sayıları 30 bine yaklaşan Suriyeli muhacirlere yardım etmeye devam ediyoruz." Dedi.

Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş ve Sudi Arabistanlı hayırsever Halil El Seleme HAYAD merkezindeki ekmek fırını ve HAYAD Rehabilitasyon merkezinde incelemelerde bulundular.

Ziyaretin sonunda Sudi Arabistanlı Hayırsever Halil El Seleme Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş ve HAYAD'a Kuran-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altınözü Kaymakamından HAYAD'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement