Amaç; Alternatif Ürün Çeşitliliğini Arttırmak - Son Dakika
Güncel

Amaç; Alternatif Ürün Çeşitliliğini Arttırmak

Amaç; Alternatif Ürün Çeşitliliğini Arttırmak

Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında, Bademli Köyünde 10 bin adet Ahududu ve 5 bin adet Böğürtlen fidanı toprakla buluşturuldu.

03.08.2016 09:00

10 çiftçinin katılımıyla 20 dönüm arazide uygulanan projede üreticiyi alternatif ürün çeşitleriyle tanıştırarak daha az maliyetle katma değeri daha yüksek ürün elde etmek hedeflenmekte. Bu hedef doğrultusunda köylü vatandaşın sosyal ve ekonomik yönden refahı yükseltilirken, aynı zamanda da kimyasal madde kullanımı daha az olan ürün çeşitlerine teşvik edilerek Eğirdir Gölü'nün kirlenmemesi de amaçlanmaktadır.

Proje uygulayıcısı Ak Tarım firma sahibi Mustafa Akdeniz; daha önce 2014 yılında Deregümü Köyü ve Kuleönü Kasabasında Ahududu ve Böğürtlen dikimi gerçekleştirildiğini ve dönümde Ahududu'da yaklaşık 1500 kilo, Böğürtlen'de ise 2500 kilo ürün elde edildiğini belirterek, üreticilerin çok memnun olduklarını söyledi.

Teknik desteğin Ak Tarım tarafından karşılandığı, kontrolörlüğünün ise Eğirdir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan proje hakkında görüşlerini açıklayan Bademli Köyü Muhtarı Süleyman Sarpdağ; "Elmacılığa alternatif farklı ürünler yetiştirebilmek amacıyla 15 yıl önce 40 üretici olarak çalışmalara başladık. Ancak o yıllarda ekolojik tarım uygulamaları hakkında bugünkü kadar bilgi ve birikim olmayınca yeterli desteği bulamamıştık. Bugün çok şükür ülkemiz ekolojik tarım alanında çok ileride. Sayın kaymakamımızın teşvik ve destekleriyle yeniden çalışmalara başladık ve ilk etapta 10 bin adet Ahududu 5 bin adet Böğürtlen fidanı diktik. Fidanlarımız şu an itibariyle gayet iyi, inşallah önümüzdeki yıldan itibaren verim almaya başlayacağız. Bu projede emeği geçen herkese köylüm adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amaç; Alternatif Ürün Çeşitliliğini Arttırmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement