Ana Oğul Cinayeti Davası Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ana Oğul Cinayeti Davası Devam Ediyor

Ana Oğul Cinayeti Davası Devam Ediyor

Yalova'nın Samanlı Köyünde Naciye ve oğlu Sinan Yiğit'i boğazını keserek öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan iki zanlının yargılanmasına devam edildi.

08.11.2012 18:10

Yalova'nın Samanlı Köyünde Naciye ve oğlu Sinan Yiğit'i boğazını keserek öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan iki zanlının yargılanmasına devam edildi. Her iki zanlı da duruşmada birbirlerini suçladı.

Samanlı'da bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüğü, Fatih Geçer'i ise tüfekle vurup daha sonra cesedini ormana gömdüğü öne sürülen Hüseyin D. (27) ve Erkut A'nın (33) yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında her iki sanık da hazır bulundu. Bir önceki duruşmada iddia makamı, her iki sanığın ayrı ayrı konut dokunulmazlığının ihlali, gasp ve adam öldürme suçlarında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırmaları için mütalaada bulunmuştu.

Davanın tutuklu sanıklarından Erkut A, mahkemeye verdiği ifadede savcılık makamının suçlamalarını reddederek, "Ben Şafak Pehlivan'ın diğer sanığa anlattığı bazı şeylerle ilgili şahit olarak dinlenmesini talep ediyorum. Ben gasp yapacak bir insan değilim. Kendi malım, mülküm vardır. Bugüne kadar da para konusunda kimseye ihtiyacım olmadı. Dosyanın yeniden araştırılmasını talep ediyorum" dedi.

Diğer sanık Hüseyin D ise Erkut A'nın yalan söylediğini ileri sürerek, "Erkut A'nın beyanları yalandır. Tutukluluk halimle ilgili konuyu mahkemenizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Müdafi avukatı Cevdet Ulu ise, sanıkların TCK 62 maddesince ceza indiriminden yararlanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Öte yandan sanıkların öldürdüğü iddia edilen Fatih Geçer ile ilgili dava hakkında savcılığın iddianameyi hazırladığı ve davanın Aralık ayında görüleceği öğrenildi.

Yalova'da 2006 yılında işlenen cinayetlerin zanlıları geçen yıl ortaya çıkmıştı. Polisin kapsamlı araştırması sonucunda tükürük ve kan izlerinden yakayı ele veren Hüseyin D. ile Erkut A, yine 2005 yılından bu kayıp olan Fatih Geçer'i de öldürüp cesedini boş bir araziye bıraktıklarını itiraf etmişti. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ana Oğul Cinayeti Davası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement