Anadolu Yakası Bölge Temsilcileri Aydos Kalesi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Anadolu Yakası Bölge Temsilcileri Aydos Kalesi'nde Buluştu

Anadolu Yakası Bölge Temsilcileri Aydos Kalesi\'nde Buluştu

Ulusal basın kuruluşlarının bölge temsilcileri, Sultanbeyli Aydos Kalesi'nde biraraya geldiler.

12.07.2012 13:25

Gazeteciler, Aydos Kalesi'ni gezip, kalenin tarihi hakkında bilgi aldı.

Ulusal basın kuruluşlarının Anadolu yakası bölge temsilcileri, Sultanbeyli Belediyesi'nin davetlisi olarak Aydos Kalesi'ne çıkıp, kısa süreliğine de olsa haber stresinden uzaklaştılar.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nizamettin Arslan'ın davetlisi olarak Sultanbeyli'ye gelen basın mensuplarını, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Demir ve Abdullah Uçan ile birim müdürleri ağırladı.

Başkan Hüseyin Keskin'in programı dolayısıyla şehir dışında bulunduğu akşam yemeğinde konuşan Başkan Vekili Ahmet Demir, Prof. Dr. Halil İnalcık'ın Aydos Sempozyumu'nda ifade ettiği "İstanbul'un fethi Aydos'tan başlar" tespitine değindi ve kalede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Demir, kalenin tüm güzelliğiyle ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Demir, kaledeki çalışmayı bir an önce tamamlayıp vatandaşların hizmetine açmak istiyoruz dedi. Kale ve çevresindeki çalışmaların tamamlanmasıyla şehrin kültür ve tarih mirasına kazandırmayı istediklerini ifade eden Demir, Sultanbeyli'nin tarihi ve mevcut yapısına ilişkin olarak da gazetecilere kısa bilgi verdi.

Son dönemde ilçede yapılan diğer çalışmalara da değinen Demir, TEM otoyolunun açılmasının Sultanbeyli'ye sunduğu katkının altını çizdi. İlçenin prestij projelerinden biri olan Gölet Projesi'nin başladığını belirten Demir, "Gölet Projesi bölgenin en büyük sosyal alanlarından biri olarak hem Sultanbeyli, hem de çevre ilçelere hizmet verecek nitelikte. Bir yıl içinde bu dev projenin bölgeye kazandırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Yemeğin ardından basın mensupları, Aydos Kalesi'ni gezdi, kaledeki çalışmalarla ilgili arkeologlardan detaylı bilgi alan basın mensupları, kaledeki burçları, sarnıç ve mezarları inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Yakası Bölge Temsilcileri Aydos Kalesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement