Ankara'da Büyük İlkbahar Müzayedesi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Büyük İlkbahar Müzayedesi

Ankara\'da Büyük İlkbahar Müzayedesi

Türk resim sanatının önemli isimleri, 24 Nisan Pazar günü büyük ilkbahar müzayedesinde buluşuyor.

19.04.2011 12:10

Türk resim sanatının önemli isimleri, 24 Nisan Pazar günü büyük ilkbahar müzayedesinde buluşuyor. Swiss Otel'de saat 14. 00'de başlayacak ve Muhsin Önder tarafından yönetilecek müzayedede, klasik, modern ve çağdaş Türk resim sanatının önde gelen imzalarına ait tablo, heykel sanatının seçme yapıtları, uluslararası nitelikte tasarım örnekleri, müzelik değerde Osmanlı eserleri ve önemli antikalar meraklılarıyla buluşacak.

'Ankara Antikacılık' tarafından düzenlenecek müzayedede Türk resim sanatının önemli isimlerinin yanı sıra antika eşyalar yeni sahiplerini bulacak. Müzayede, klasik ve modern Türk resim sanatının önemli isimleri Fikret Mualla, Turan Erol, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Adnan Varınca, Adnan Turani, Komet, İbrahim Balaban, Yalçın Gökçebağ, Şeref Bigalı, Leyla Gamsız, Burhan Alkar, Mehmet Aksoy, Ahmet Yeşil, N. Melih Devrim, Avni Arbaş ve Mehmet Pesen gibi önemli Türk ressamlarının eserlerinin yanı sıra Salvador Dali tasarımlı duvar tabakları, antika porselenler, cam tasarımlar, gümüş takı ve eşyalar, hat ve kuranı kerimler satışa sunulacak. Toplam 277 antika eserin düzenlenen müzayede ile satışa sunulacağını belirten Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder şunları söyledi:

"Bu pazar günü 'ilkbahar müzayedesi' ile önemli eserleri antika severlerle buluşturacağız. Önemli eserler arasında uzun yıllar Paris'te yaşamış dünyaca ünlü ressamımız Fikret Mualla'nın 1954 tarihli 'Gezinti' isimli tablosu 50 bin lira başlangıç fiyatı ile yeni sahibini bulmasını bekliyoruz. Abidin Dino'nun bir portre ile 'Acayipler' serisinden iki adet özgün baskı çalışması, Bedri Rahmi'nin üzerinde kendi el yazısı ile Eski Türkçe 'Yağmur Misali' şiirinden bölümler yazdığı karışık teknik eseri, 'Şakirem' adlı özgün baskısı ve 'Model' konulu yağlıboya tablosu da Türk resminin yüz akı örnekleri arasındadır. Uluslararası soyut sanatın özgün temsilcilerinden olan Nejat Melih Devrim'in iki soyut yapıtı, Selim Turan'ın 'Sarı Kız Efsanesi' konulu çalışması, Avni Arbaş'ın 'Kabataş'ta Çocuklar', 'Liman' ve 'Küçük Kız' adlı eserleri de müzayedenin gözdeleri arasındadır. " - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Büyük İlkbahar Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement