Ankara'da Mahalle Sakinlerinden Taş Ocağı Eylemi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Mahalle Sakinlerinden Taş Ocağı Eylemi

Ankara\'da Mahalle Sakinlerinden Taş Ocağı Eylemi

Başkent’te yakınlarındaki taş ocaklarının mahalleyi toza buladığını iddia eden Kutludüğün Mahallesi sakinleri, taş ocağı girişinde eylem yaptı.

05.07.2015 17:13

Başkent'te yakınlarındaki taş ocaklarının mahalleyi toza buladığını iddia eden Kutludüğün Mahallesi sakinleri, taş ocağı girişinde eylem yaptı. Eylemde jandarma ekipleri ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kutludüğün Mahallesi sakinleri, mahallenin yakınındaki taş ocağına karşı mahalle meydanında toplanarak gösteri yaptı. Çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar, " Havana, suyuna, toprağına sahip çık", "Taş ocağına inat, yaşasın hayat" şeklinde sloganlar attılar. Burada bir süre sloganlar atarak ve çalan müzik eşliğinde bekleyen grup, daha sonra araçlarla taş ocağına gitti. Eylemciler, taş ocağı girişinde jandarma barikatıyla karşılaştı. Ocak girişinde jandarmaya ait bir TOMA'nın da hazır bekletildiği görüldü. Jandarma ekipleri ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, mahalleliler daha sonra olaysız şekilde evlerine döndü.

Mahalle sakinlerinden Nihat Mesci, mahallelerinin yakınlarındaki taş ocakları yüzünden birçok vatandaşın KOAH, astım ve akciğer kanserine yakalandığını belirterek, çevrelerinde 13 tane taş ocağı bulunduğunu söyledi. Evlerinde çamaşırlarını yıkayıp asamadıklarını, yaylalarına gidemediklerini, meyveleri tozsuz yiyemediklerini ve derelerinden temiz su akmadığını ileri süren Mesci, taş ocaklarının çalışmaları için idare mahkemelerine yürütmeyi durdurma talebiyle başvuruda bulunacaklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Mahalle Sakinlerinden Taş Ocağı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement