Ankara'daki Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması

Ankara\'daki Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması

Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ifadesi alındı.

09.01.2012 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ifadesi alındı.

Hakkında açılan iki dava nedeniyle tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Avcı, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından ifadesi alındı. Yaklaşık 4 saat süren ifadenin ardından Avcı, jandarma eşliğinde Ankara Adliyesi'nden götürüldü.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Avcı'nın avukatı Fidel Okan, Avcı'nın Çarkın'ın iddialarının bir kısmını 'çok gereksiz ve yanlış' bulduğunu söylediğini kaydetti.

Savcıların soruşturmayı ciddiyetle yürüttüğüne dikkat çeken Okan, "Bu önemli bir şey. Soruşturmanın daha da ciddi şekilde yürümesi gerekiyor. Çünkü netice itibarıyla faili meçhul cinayetler aydınlanacak. Hanefi Bey, bu konuyla ilgili Susurluk Komisyonuna verdiği ifadelerini tekrar etti. Beyanları benziyor" dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Okan, Avcı'nın bazı kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandığı yönündeki, Susurluk Komisyonundaki iddialarının arkasında olduğu vurgulayarak Topal cinayeti ile ilgili bazı sorulara da cevap verdiğini ifade etti.

Mehmet Ağar'ın yanı sıra başka siyasilerin isimlerin geçip geçmediğinin sorulması üzerine ise Okan, "Birçok kiºinin ismi geçti. Zaten kendisinden önce de verilen ifadeler var. Bu soruºturma daha da artacak. Yani, daha farkl? bir noktaya da taºabilir. Savc'lar'n kararl'l???n? gördük. Zaten ben de ayn? ºekilde soruºturman'n yürümesi gerekti'ini ifade ettim. Zaten Hanefi Bey'in ifadesi, baz? ºüphelilerin ifadelerinde kendisinden bahsetmeleri nedeniyle al'nd?. Yoksa normal ºartlar alt'nda tan'k olarak

ifadesinin al'nmas? gerekiyordu ve serbest b'rak'ld?. Sürece yard'mc? olmak için çok ayr'nt'l? ifade verdi. Bu ifadelerin verilmesinin nedeni de ülkenin bir dönem içinde bulundu'u faili meçhul cinayetlerin ayd'nlat'lmas?" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement