Ankaralılardan Doğa Vakfı - Son Dakika
Güncel

Ankaralılardan Doğa Vakfı

Ankaralılardan Doğa Vakfı

Ankara kökenli doğa tutkunu isimler "Doğa Koruma Merkezi Vakfı" kurdu.

14.01.2013 05:22  Güncelleme: 07:37

Çoğunluğu Ankara kökenli doğa tutkunu ve yaşamlarını doğanın korunmasına adamış gazeteci, yazar, sanatçı ve bilim adamları "Doğa Koruma Merkezi Vakfı" kurdu.

Gazeteci-yazar, Buğday Derneği kurucusu Oya Ayman, Türk doğa fotoğrafçılığının duayenlerinden Tansu Gürpınar, kıyı ve deniz mühendisliği öncülerinden Prof.Dr.Ayşen Ergin, doğa korumacı Bahtiyar Kurt, doğa fotoğrafçısı Cavit Bilen, Prof.Dr.Cemal Can Bilgin, Cemal Sunay Demircan, Prof.Dr. Hasan Nüzhet Dalfes'in de aralarında bulunduğu bir grup doğa sever 60 bin TL malvarlığı bulunan vakfa kurucu oldu. Vakfa kurucu olan diğer isimler şöyle: İmran Akdemir, Mecit Vural, Mihraç Banu Gündoğan, Nilgül Karadeniz, Olgun Şimşek, Osman Yavuz Ataman, Oya Ayman, Selda Hüma Ülgen Zeydanlı, Tansu Gürpınar, Uğur Siyami Zeydanlı.

İkametgahı Ankara olacak vakıf, doğanın, çevrenin, biyolojik çeşitliliğin araştırılması ve korunması; sürdürebilir yaşam ve sürdürülebilir kalkınma yaklaşımlarının geliştirilmesi ve örneklenmesi; çevre ve doğayı ilgilendiren tüm sektörlerde etkili politika ve yaklaşımların geliştirilmesi ve toplumda bu konularda bilincin artırılmasına katkı verilmesi konularında çalışmalar yapacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankaralılardan Doğa Vakfı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement