Anneleri Anısına Köye Cemevi Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Anneleri Anısına Köye Cemevi Yaptılar

Anneleri Anısına Köye Cemevi Yaptılar

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Atmalıkaşanlı köyünde işadamı Ali Karaman, bir süre önce vefat eden annesi Fatey Karaman adına kardeşleriyle birlikte cemevi yaptırdı.

25.08.2012 20:03

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Atmalıkaşanlı köyünde işadamı Ali Karaman, bir süre önce vefat eden annesi Fatey Karaman adına kardeşleriyle birlikte cemevi yaptırdı.

Cemevinin açılışı nedeniyle bir tören düzenlenirken, yoğun katılımın olduğu açılışın ardından Pınar Sağ, Aynur Haşhaş ve yöresel sanatçılar sahne aldı. İçinde cem salonu, morg, muhtar odası, mutfak ve diğer müştemilatın yer aldığı cemevi, Karaman ailesi tarafından yaptırıldı. Sinemilli Ocağı Dedeleri'nin de yer aldığı açılışa çok sayıda davetli katılırken, açılışa katılanlara ise etli pilav ikram edildi.

Açılışa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Karaman, annelerinin ismini yaşatmak amacıyla bu cemevini yaptırdıklarını ifade ederek, "Annemin hayrına bir cemevi yaptık. Çünkü köyümüzün ihtiyacıydı. Köyümüzün geleneğini, göreneğini, kültürünü, ibadetinin unutulmaması için, gelecek nesillere aktarabilmesi için böyle bir hizmeti yapmaya karar verdik. 'Eğer böyle bir hizmet olursa gelecek nesillerimiz burada ibadetini, cemini, semahını yapar' diyerek, bu cemevimizi yaptırdık" dedi.

"Cemevinde köyde bir cenaze olduğu zaman cenaze yemeği verilebilir, ibadeti yapılır" diyen Karaman, "Cemevi olarak bu binayı yaptık ama çok amaçlı olarak kullanılabilecek şekilde inşa edildi binamız. Festival düzenlendiği zaman, köyde bir düğün olduğu zaman yine cemevimiz kullanılabilir" dedi.

Bina hakkında da bilgi veren Karaman, "Cemevi 2 bin metrekare alan üzerine 500 metrekare kapalı alan olarak inşa edildi. İçerisinde cem salonumuz, muhtarlığımız var. Bunun dışında morgu, mutfağı, mezbahası da bulunmaktadır. Cemevinin arkasından 7 dönümlük bir yer aldım ve orayı da mezarlık yaptık" diyerek, açılışa katılan herkese teşekkür etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anneleri Anısına Köye Cemevi Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement