Antalya Dögem'den Farkındalık Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Antalya Dögem'den Farkındalık Etkinliği

Antalya Dögem\'den Farkındalık Etkinliği

Döşemealtı Belediyesi bünyesinde kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri 'Engelliler Haftası'na dikkat çekmek için 'farkındalık' etkinliği düzenledi.

16.05.2016 11:47

Döşemealtı Belediyesi bünyesinde kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri 'Engelliler Haftası'na dikkat çekmek için 'farkındalık' etkinliği düzenledi.

DÖGEM üyeleri, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek adına ilçede yaşayan engelli vatandaşların da katılımıyla farkındalık yürüyüşü yaptı. Etkinliğe Döşemealtı sakinleri de büyük destek verdi. Asıl engelin bilinçsiz insanlardan kaynaklandığına dikkati çeken meclis üyeleri, döviz ve pankart hazırladı. Vekiller, bedensel engellileri anlamak için tekerlekli sandalye, görme engellileri anlayabilmek için göz bandı ve işitme engellileri de anlamak için kulak tıkacı kullanarak yürüdü. Döşemealtı Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'nden devam etti. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra engelli bireylerde katıldı. Yürüyüş sırasında ilk engel yol kenarına park eden otomobiller oldu. Tekerlekli sandalyeyle yol kenarından gitmek isteyen katılımcılar, araçlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Daha sonra ilçe merkezindeki parkta etkinlik alanı kuruldu. Etkinlik alanında önce önüne engeller konulan DÖGEM üyeleri tekerlekli sandalyeyle geçmeyi denedi. Ardından da yine gözlerini bağlayan vekiller, canlı engeller arasından geçerek sosyal hayatta ayakta kalmaya çalıştı. Program, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Dögem'den Farkındalık Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement